OpenFloor - Amstelveen
Move  Dance  Grow

Open Avondlessen 5Ritmes® – Amstelveen

Verdiep, Verbind, Verander

Open Lessen om de week op vrijdagavond. 
Deze lessen worden verplaatst naar 2 x per maand op zondagochtend in Naarden. Voor meer informatie klik hier... 
Aller laatste les in Amstelveen is vrijdagavond 13 december 2019.

Open Floor Dans is een dynamische dansmeditatie en levendig bewegingsonderzoek om in je lichaam te landen, je gedachten te laten verstillen, je hart te openen, je van spanning te ontladen, je energie te laten stromen, in contact te komen met je meest wezenlijke zelf. De universele bewegingshulpbronnen van Open Floor bieden je de mogelijkheid om datgene wat vast zit of geblokkeerd is, fysiek, mentaal, emotioneel, naar een meer vloeibare creatieve manier van zijn te bewegen waardoor we meer vitaliteit en vreugde in het leven kunnen ervaren. Ondanks alle ups &downs.

OpenFloor Dans is een plek
* waar ruimte is voor wie en hoe je bent, ongeacht leeftijd, conditie, gesteldheid, ervaren of onervaren
* waar je vrij kunt dansen, er worden geen passen aangeleerd
* waar je op een effectieve prettige wijze spanning kun ontladen, je vitaliteit kun vergroten en een gevoel van welzijn in je leven kunt ontwikkelen
* waar je wordt geïnspireerd je bewegingsvrijheid en –creativiteit te vergroten en waar manieren worden aangereikt je op je eigen unieke wijze expressie te geven aan wat jou van binnen beweegt
* waar je praktische en ondersteunende handvaten krijgt aangereikt om specifieke thema's en hulpbronnen via dans te onderzoeken
* waar je vermogen wordt versterkt in aanwezigheid te blijven in het contact met anderen, de wereld en de veranderlijkheid van het leven
* waar je steeds weer kunt komen opdagen, ongeacht of je je goed of slecht voelt, waar je de ups en downs van het leven door je heen kunt laten stromen, in een veilige niet-veroordelende ruimte.

De lessen zijn open en je kunt komen dansen zonder je vooraf aan te melden. Wel wordt geadviseerd meerdere lessen met regelmaat te volgen om je ervaring te verdiepen. De lessen beginnen meestal met een vrije warming up gevolgd door een uitleg van het thema van de les met suggesties en/of ankers die helpend voor je zijn tijdens de dans. De docent biedt verder professionele ondersteuning en mixt een diversiteit van uitnodigende muziek met heldere gerichte begeleiding om je te inspireren tot energieke en zachte dansen, tot samen dansen en alleen.

Een work out voor lichaam en geest!
Uit onderzoek blijkt dat dansen energie geeft, veerkracht, levenslust, heling, een goede conditie, ontspanning, verbinding, creativiteit, plezier en meer. De uitnodiging is te komen zoals je bent en je bij hen aan te sluiten die dat ook doen! Ervaring is niet nodig, bereidwilligheid wel. Iedereen kan dansen en is welkom. Beginnende dansers kunnen ieder moment instromen. 
Je bent welkom! 

Kijk hier voor meer informatie over Open Floor of hier voor een aanstekelijk filmpje

'It is not about learning to dance,
but dancing to learn'
- Sue Rickards -
 

 

Data: 
6 sept. 20 sept
4 okt, 18 okt
1 nov, (15 nov VERVALT), 29 nov
13 dec 2019 allerlaaste les! 

Tijd: 19.45 tot 21.45 uur (inloop vanaf 19.35 uur).

Kosten (incl. BTW), betalen voor aanvang, liefst gepast.
Losse les: € 15,- .
Strippenkaart: € 67,50 voor 5 lessen.
Nieuwe dansers: € 20,- voor 2 lessen. 

Aanmelding: is niet nodig, je ben altijd welkom.

We dansen op blote voeten, antislip sokken of soepele schoentjes. Draag comfortabele kleding, liefst in laagjes voor warmere en koelere momenten. Verder is het handig een flesje voor water mee te nemen. Dekentjes zijn aanwezig. 

Plaats en bereikbaarheid:
De Verdieping/Shiva Yoga Centrum, 2e etage van het MOC gebouw (lift aanwezig).
Lindenlaan 75, 1185 LC in Amstelveen.

Amstelveen grenst aan het zuiden van Amsterdam en de danslocatie is goed bereikbaar voor iedereen uit Amstelveen, Amsterdam en andere omliggende plaatsen en steden. Zowel met fiets, OV als auto.
In de directe omgeving kun je gratis parkeren. Met de auto vanaf de A9 neem je de afslag Amstelveen/Centrum/Zuid. Vanuit Amsterdam neem je de Beneluxbaan of de Amstelveenseweg. Per openbaar vervoer kun je de locatie goed bereiken met bus. Zie tevens het overzichtskaartje onderaan deze pagina.