Samen DANSEN Thuis @Home
* dinsdagavond * vrijdagochtend
* zondagochtend

Open Avondlessen 5Ritmes® - Alkmaar

"LIFE may not always be the party we hoped for...
But while we are here we should DANCE" - Jeanne C. Stein 

DANSEN en mindful bewegen is goed voor je lijf, gezondheid en gemoedstoestand. Net als veel buiten zijn in de natuur...
SAMEN zijn is een menselijke noodzakelijk behoefte, juist in deze ongekende tijden...

Dans je mee Samen online @ Home?
Samen aanmelden, verbinden, elkaar horen, zien en zichtbaar zijn en DANSEN thuis alleen en tóch met elkaar.
Of je nu gezond bent, ‘kwetsbaar’ of ziek. Veel zin heb of een drempel over moet… 
Het is de moeite waard over deze drempel te stappen! Want we dansen niet alleen om de fysieke beweging en je individueel proces, maar zeker ook omdat contact, verbinding, ‘community’ een noodzakelijke menselijke behoefte is.

Ook als we elkaar weer fysiek mogen ontmoeten, zal er online worden les gegeven,  o.a. voor hen die nog niet mogen/kunnen komen. 

Schrijf je tijdig in via onderstaande linkjes bij de betreffende les, je ontvangt dan een bevestiging in je email INbox (of Spambox) met informatie én je persoonlijke Zoom ID link om je tijdens de dans aan te melden. Deze klik je aan op het moment dat de dans begint en ben je 'binnen'. 

* Kom op tijd * Blijf * Maak je zelf zichtbaar/kenbaar * We dansen ruim een uur 
* Aan het einde is er kort tijd om te delen in de groep of groepjes, indien je besluit te blijven

Een vrijwillige bijdrage van € 8 tot € 15 wordt gewaardeerd. Mede omdat mijn kosten gewoon doorgaan en doceren van dans mijn werk en hoofdinkomen is. Ga bij jezelf na wat voor je klopt onder de huidige omstandigheden. Dat kan ook na de les. Liever dat je wel komt dansen en niet tot weinig betaalt dan dat je je zorgen maakt over financiën. 
Betaling kan deze link of via NL48 INGB 0665 0611 29  t.n.v. Monika Körschner. Dank je wel! 

DINSDAGAVOND van 20.00 uur tot plm 21.30 uur 
Online Dance@Home 5Rhythms
& iedere les krijg je een toepasselijke 'mudra' (handgebaar) aangereikt. 
Klik hier om je in te schrijven en mee te dansen
31 maart -7 april - 14 april- 21 april - 28 april -
5 mei - 12 mei - 19 mei - 26 mei - 2 juni 

VRIJDAGOCHTEND van 10.00 uur tot plm 11.30 uur 
Online Dance@Home OpenFloor
& iedere les krijg je een korte eenvoudige Cranio Sacrale oefening aangereikt.  
Klik hier om je in te schrijven en mee te dansen
27 maart - 3 april - 10 april - 17 april - 24 april -
1 mei - 8 mei - 15 mei - 22 mei - 29 mei - 5 juni  

ZONDAGOCHTEND van 11.00 uur tot plm 12.30 uur 
Online Dance@Home OpenFloor
de les wordt gegeven door Linda Kant of Monika Körschner (OpenFloor Naarden)
5 april (Linda)
Klik hier om je in te schrijven en mee te dansen op 5 april

12 april (Monika) - 19 april (Linda) - 26 april -
3 mei - 10 mei - 17 mei - 24 mei - 31 mei - 7 juni 

De eerste 15 minuten zijn om aan te komen, te wennen, te delen via praten of via chat box, afhankelijk van de groepsgrootte. Ik zal wat uitleggen over hoe zoom werkt. Daarna dansen we ruim een uur en nemen we de tijd om af te ronden door middel van een toepasselijke Mudra (handgebaar) of een korte eenvoudige Cranio Sacrale lichaamsgerichte oefening. We ronden af met een deelmoment in de grotere groep of in kleine groepjes, indien je besluit te blijven. 

"It's impossible, said pride" "It's risky, said experience"
"It's pointless, said reason" "Give it a try, whispered the heart"

HOE GAAT HET IN ZIJN WERK? 

Hoe kun je jezelf technisch voorbereiden?
* Installeer het programma Zoom op je laptop/computer. Ipad of smartphone kan ook, maar biedt minder mogelijkheden. Downloaden is eenvoudig en gratis en kan via deze link 
* Als Zoom nieuw voor je is, kijk dan deze introductie. 
* Zorg dat je camera en microfoon werken. Test dit vooraf! Dat kan je doen door het programma Zoom vooraf te openen en op settings (‘bloemetje’ rechtsboven in scherm) te klikken. Vervolgens kan je daar je Video en Audio testen (zie afbeeldingen onderaan). 
(* Is dat niet mogelijk zorg dat in ieder geval je speakers in orde zijn zodat je de muziek en mijn stem kan horen en je naam zichtbaar is op het scherm. Als wij elkaar niet kennen, introduceer je dan vooraf via de mail info@danshetlevennu.nl of via de chatbox van Zoom bij binnenkomst.  En zorg dat je naam zichtbaar is. ) 
* Als het mogelijk is, sluit je computer aan op je speakers, stereo, snoerloze koptelefoon of een ander geluidsapparaat voor een betere geluidskwaliteit.  
* Zorg dat je een stabiele internetverbinding hebt. Sluit zoveel mogelijk internet/wifi gebruikende programma's/tabbladen af. Gebruik bij voorkeur een internetkabel. Als je verbinding hapert, log dan uit en meld je opnieuw aan.

Hoe kun je jezelf verder voorbereiden? 
* Creëer wat ruimte om te dansen. Als je met meerderen samenwoont kijk dan hoe je een ruimte voor jezelf kunt creëren waar je in je dans kunt 'duiken' in aanwezigheid, zonder te veel zelfbewustzijn. Je kunt ook je huisgenoten vragen mee te komen dansen. 
* Minimaliseer andere afleidingen. Zet je telefoon en andere apparaten uit. Ruim de dansruimte wat op of dek spullen af waarvan je weet dat ze je afleiden.
* Draag comfortabele kleding zoals anders, in laagjes, voor warmere en koelere momenten. Leg evt. dekentje klaar. 
* Zet wat water of een kop thee klaar

* Zorg dat je iets vooraf aan de aanvang bent ingelogd.

Hoe kan ik mee dansen online?
Klik bij de betreffende les de bovenstaande link bij ‘inschrijven en meedansen’. Op het inschrijfformulier wordt je gevraagd je naam en emailadres op te geven. Daarna zie je en ontvang je een bevestiging in je email box (kijk ook voor de zekerheid in je Spam box) met informatie én je persoonlijke Zoom ID link om je tijdens de dans aan te melden. Dat ziet er zo uit: 
Join from PC, Mac, Linux, iOS or Android: [Join Link]
Deze klik je aan op het moment dat de dans begint en ben je 'binnen'. 
Kom op tijd, uiterlijk 15 minuten na aanvang, maak je zelf zichtbaar/kenbaar en blijf! Je vol-ledige aanwezigheid maakt een verschil!  

Hoeveel kost deze online les?
Deze danssessies bied ik aan op basis van een zelfgekozen bijdrage (richtbedrag is tussen de 8 en 15 euro). Als je je dit bedrag kunt veroorloven dan wordt je bijdrage zeer gewaardeerd. Mede omdat mijn kosten gewoon doorgaan en het doceren van dans mijn hoofdinkomen is. Ga bij jezelf na wat voor je klopt onder de huidige omstandigheden. Dat kan ook na de les. Liever dat je wel komt dansen en niet tot weinig betaalt dan dat je je zorgen maakt over financiën. Dank je wel! 
Betaling kan een open ‘betaalverzoek’ ofwel  'Tikkie', bedrag zelf aanpassen, via deze link
of maak een bedrag over op NL48 INGB 0665 0611 29  t.n.v. Monika Körschner 

Zal de les worden opgenomen?
Nee. Dit is een in-het-moment-zelf gebeuren. Ook als deelnemer het verzoek tijdens de les niet te filmen, te fotograferen, ‘shazamen’ of muziek op te nemen. Wil je graag een titel van een muziekstuk, mail me. 

Kan ik iemand uitnodigen die niet eerder is komen dansen maar wel geïnteresseerd is? 
Ja dat kan, iedereen is welkom. Voor 'nieuwelingen' is het handig wat meer informatie te lezen bij 'Praktisch' via deze link...  en of over 5Ritmes of OpenFloor via mijn website www.danshetlevennu.nl  

Kan ik samen met vrienden aan de Zoom Online les deelnemen?
Ja! Maar houdt rekening met de algemene richtlijnen van het RIVM. Tegelijkertijd in contact zijn met elkaar is een menselijke oerbehoefte, dat is niet alleen fijn maar is ook goed voor ons immuunsysteem. Isoleer jezelf alsjeblieft niet meer dan nodig is. 

Helpende details voor Zoom

* SPREKERS WEERGAVE/’SPEAKER VIEW’ en RASTER WEERGAVE/’GALLERY VIEW’  – je kunt deze twee heen en weer schakelen om het verschil te zien. Raster/Gallery weergave wordt aangeraden als we dansen, dan inspireren we elkaar.
* Er is een mogelijkheid om je stem te DEMPEN/’MUTEN’ en te ‘UNMUTEN’. Als je op demPen/’muten’ staat dan vermindert dit de echo die kan optreden. Ook kun je dan tijdens de dans zoveel geluid maken als je zelf wilt. De docent/’host’ en eventuele ‘co-host’ kan iedereen ‘muten’ of ‘unmuten’. 
* De CAMERA kan UIT of AAN. Houd je camera aan wat het helpt om een gemeenschapsgevoel te creëren. Ook al zien we misschien alleen je woonkamer, je rug, beter dan een zwart scherm. Je aanwezigheid doet er toe!
* De CHAT functie – via het icoon met het spreekballonnetje in de beneden balk. 
* De mogelijkheid om JEZELF EEN NAAM TE GEVEN als je dat nog niet hebt gedaan. Klik op de 3 stippen in je eigen venster. ​

Audio testen in Zoom 

Video testen in Zoom