Nieuws - Oefenen om mens te zijn


september 2018 

'To be what I term a 'quality' human being
one has to be transparently real
and have the courage to be what he/she is"
- Bruce Lee - 


De wijze waarop we bewegen op de dansvloer is vaak een weerspiegeling over hoe we bewegen door het leven. De manier hoe we op komen dagen, of niet. Hoe we met anderen dansen. Waar we onszelf plaatsen in de ruimte. Hoe we beïnvloeden en beïnvloed worden door onze interacties en door het dansen met anderen in de groep. Zoals alle soorten van lichaamswerk, biedt ‘conscious dance’ ofwel bewuste dans een mogelijkheid om zelfbewustzijn en gewaarwording te oefenen. Om zo inzichten te verkrijgen hoe dingen letterlijk vorm aannemen gebaseerd op onze overtuigingen, de wijze waarop we relateren en ervaringen uit het verleden. We kunnen dan bewust en gericht nieuwe reacties vormgeven in de dans door andere mogelijkheden en kwaliteiten te ontwikkelen. Hoe meer we spelen met en hoe meer variërende reacties we belichamen op de dansvloer, hoe meer hulpbronnen en manieren we aan kunnen spreken in het leven en hoe we hier doorheen bewegen.  

Zowel de ritmes als de bewegingshulpbronnen van OpenFloor bieden een simpele bewegingsvocabulaire, gebaseerd op universele principes van lichaamswerk en helingswerk over de hele wereld. We oefenen wat het is om mens te zijn en onze hulpbronnen  te vergroten zodat we kunnen bewegen, werken, rusten, spelen en leven op zo’n manier zoals we bedoeld zijn te leven.

Hoe neem jij datgene wat je tegenkomt en leert op de dansvloer mee in je dagelijkse leven?

Wat is jouw favoriete ritme (5Rimtes) of bewegingshulpbron (OpenFloor)? Wat brengt het jou?

Op dit moment is Lyrisch mijn favoriete ritme; versmelten met de dans, gedanst worden en waar iedere gehechtheid, identiteit, dogma, ego, ritme, controle mag oplossen. Helpend bij de fundamentele transities in mijn huidige leven waarbij alles in de lucht hangt en het nog alle kanten op kan gaan. Wervelend en wendend als een herfstblad in de wind. Me overgevend aan het onbekende en het niet weten. Weliswaar leunend naar potentiële positieve uitkomsten ;-)
Daarbij helpt ook de bewegings- en levenshulpbron van Centeren. Niet zozeer aarden, maar centeren. Aanwezig kunnen zijn en blijven in mijn centrum, luisterend naar wat waar is voor mij en van hieruit durven leven en uitreiken naar anderen.
En jij? 

Zie je graag weer op de dansvloer! 
Warme hartegroet, 
Monika 

Dit artikel is door mij overgenomen en vertaald van de OpenFloor nieuwsbrief van half augustus 2018. Wil je lezen wat de favoriet is bij huidige docenten in opleiding? Klik hier…
Om je aan te melden voor de internationale OpenFloor nieuwsbrief: klik hier
Om je aan te melden voor de internationale 5Rhythms newsletter: klik hier…