Dans van Moed en Mededogen

Voor hen die zijn getroffen door een ernstige ziekte en/of daarvan aan het herstellen zijn. Deze individuele begeleiding geef ik volgens het principe van Dans van Moed en Mededogen (William Yang, Nijmegen) in combinatie met de bewegings/levenshulpbronnen van OpenFloor Conscious Movement in alle dimensies van het leven. Daarnaast ben ik ervaringsdeskundige als ex-borstkankerpatiënt, autodidact en diepgaand persoonlijk geïnspireerd door Henk Fransen (complementair arts en auteur gespecialiseerd in versterken van zelf genezend vermogen bij kanker en ziekte).

De begeleiding zal worden afgestemd op je persoonlijke situatie, mogelijkheden, wensen en verlangens. 


Vaak is de plaats in jezelf waar je kwetsbaar bent ook je grootste krachtplek. Hiermee kunnen we contact maken als we het risico nemen ons te openen voor wat er zich aandient in het moment en we dit kunnen verwelkomen. Hoe lastig, confronterend, teleurstellend, verdrietig hetgeen wat zich aandient ook is. 

We herbergen een enorme innerlijke intelligentie die door ons heen stroomt. We oefenen hiernaar te luisteren, en dit waarachtig in beweging te brengen. Dit schept de mogelijkheid om dat wat vast zit in ons lijf, gevoel en gedachten naar meer vloeibaarheid te bewegen en het gevoel van balans en veerkracht te laten ontvouwen. Ongeacht hoe je ziekteproces en/of helingsproces verloopt. 

De methodiek van deze sessies is eerder open en onderzoekend dan voorgeschreven. Je wordt begeleid en geïnspireerd om alles wat je tegenkomt te verwelkomen, voorbij dat te bewegen wat je al kent en om dat wat vast gestold is weer in stromende beweging te brengen. Je ontdekt hoe je van schaduw en gewoonte naar vrijheid in keuze en creatieve mogelijkheden kunt bewegen. En zelf de regie over je levensproces en -fase kunt behouden. 

Tijdens de sessies worden specifieke ademhalingstechnieken, dans en bewegingmogelijkheden aangedragen en zijn zo ontworpen om:
* te kunnen ontspannen door inspanning
* via bewegingsmeditatie gewaar en bewust te worden van je lichaam en daarop zo effectief mogelijk te kunnen reageren en af te stemmen. 
* her-activeren en laten doorstromen van vitale levensenergie
* zelfvertrouwen te creëren in je innerlijke wijsheid, intuïtie en instincten 
* dat wat vast zit weer naar vloeibaarheid te laten bewegen 
* een veilige omgeving te creëren dit bewegingsonderzoek aan te gaan nieuwsgierigheid en compassie.

Danservaring is NIET nodig, iedereen kan dansen, bewegen, ademen. Dit kan zittend, staand, liggend en/of zodanig visualiserend. Iedereen is welkom.  

Momenteel worden er alleen individuele sessies aangeboden op afspraak. 
Je kunt alleen komen of met degene die je steunt in je huidige levensproces. 
 De sessies duren ongeveer 2 uur. Dit lijkt lang maar er zijn ook veel rust en deelmomenten en maken het zo de moeite waard om naar de locatie te komen. Er zullen handvaten worden aangereikt die je mee kunt nemen naar huis / behandelcentrum 
toegespitst op jouw persoonlijke situatie en ervaring.
Prijs: € 60 voor 1 sessie  - € 100 voor 2 sessies. € 45 voor iedere vervolgsessie (of € 60 indien je een ruimer inkomen hebt. ) 

Contact:  docente Monika Körschner, info@danshetlevennu.nl of 06-12602244

Praktische informatie en betalings/annuleringsvoorwaarden zijn hier te vinden.
Het is fijn om in soepel zittende kleding te dansen, in laagjes voor warmere en koelere momenten. We dansen op blote voeten,  sokken met antislip of soepele schoentjes. 

Plaats: Suze Groeneweglaan 69 in Amstelveen 
Het is in een yogaruimte in een appartementengebouw (lift aanwezig).
Bereikbaarheid: 
Amstelveen ligt direct grenzend aan het zuiden van Amsterdam en de danslocatie is goed bereikbaar voor iedereen uit Amstelveen, Amsterdam en andere omliggende plaatsen en steden. Zowel met fiets, OV als auto. De locatie ligt in het noorden van Amstelveen op 20 minuten fietsafstand van het Museumplein en op 7 a 10 minuten loopafstand  vanaf halte Zonnestein (metro 51 en tramlijn 5). Ook is zij makkelijk bereikbaar met de auto via A9 of A10 en via de 'Beneluxbaan'. Parkeren kan voor de deur en is gratis!