Nieuws - Als de ziel zich tegen het gras vlijt  


juni 2017 

'Ver buiten gedachten over recht en onrecht
ligt een veld. Daar zal ik je ontmoeten.
Als de ziel zich tegen het gras vlijt,
is de wereld zo vervuld
dat voor woorden geen plaats is.
Gedachten en taal, zelfs het woord elkaar,
zijn daar overbodig' - Rumi -

Met alles wat er momenteel in de wereld gebeurt en verdrietig nieuws wat naar me toekomt, kan ik niets anders dan dansen, woordeloos dansen, mijn gevoelens via lijfelijke expressie uiting geven, mijn ziel koesteren in de dans. Voor zowel mezelf als voor de wereld. Blij dat mijn lichaam na jarenlang dansen en oefenen zich op allerlei manieren kan uiten. Blij met de passende dichterlijke woorden die anderen wel konden vinden en die via het openslaan van een boek naar mij toekomen.... die ik vervolgens met jullie kan delen....

De zomer kondigt zich heerlijk Hollands aan. Het ene moment bloed heet, het andere moment stormachtig. Prima inspiratie voor het vele buiten dansen de komende maand! Komende zondagmiddag kun je deels buiten dansen met het element vuur in Amstelveen. Er is nog plek! Op midzomer avond tijdens nieuwe maan dansen we buiten in Schagen. In juli zijn er ook nog twee mogelijkheden om buiten te dansen. De laatste avondlessen kondigen zich aan. Nog 2 in Amstelveen en nog 5 in Alkmaar. Vanaf september start in Bergen een nieuwe Jaargroep met als thema Levenskracht ofwel Libido Fundamentals. Er zijn nog 3 plekjes vrij en vooral mannen worden uitgenodigd zich hiervoor aan te melden.... (maar vrouwen zijn ook welkom hoor!). In de volgende nieuwsbrief zal ik wat meer schrijven over de waardevolheid van een doorgaande 'vaste' groep.
Komende maand lijk ik 'on tour' met workshops vooraf aan dansfeesten. Zaterdagavond vooraf aan de Swingparty in Alkmaar, 17 juni aan het strand in Zandvoort bij Buddha Dance, 8 juli in Eindhoven bij Nataraj.