Nieuws - Wees samen in je wezen 


November 2015


'Be with those who help your being' - Rumi
                          &
'Tribe is our next Buddha' - Tich Nhat Hanh - 

Door dit soort rake uitspraken besef ik weer hoe dankbaar ik ben voor de dans'communities' om mij heen waarin ik mij thuis voel, dat ik deze als docent én als danser mede creëer en draag. En besef ik hoe waardevol het is om samen te zijn in een groep met gelijkgestemden:

waarin je je niet een vreemdeling voelt en waar je je veilig genoeg voelt te zijn en zo te doen (dansen?) zoals je daadwerkelijk bent, waar je deze veiligheid ook voor anderen wilt creëren, daar waar je je gezien en erkent voelt, waar je kwetsbaar durft te zijn omdat je weet dat je niet wordt veroordeeld, waar je je hart, je verlangens en dat wat jou in je leven beweegt durft te uiten (via dans?) en anderen uitnodigt hetzelfde te doen, daar waar je wordt aangemoedigd en aanmoedigt te groeien, te bloeien, te leren en levensenergie te laten stromen, daar waar je leert het risico te nemen ook schaduwzijden te omarmen (en mee te nemen in je dans?),
een groep waarvoor je ook anderen enthousiasmeert zodat deze kan blijven groeien én bestaan! Want een 'tribe' creëer en draag je samen.

Net zoals een 'tribe' van dansers. Ongeacht of je regelmatig of onregelmatig komt dansen, of je liefst op je zelf danst of in connectie met anderen. Beiden zijn welkom en zijn mogelijk vanwege het bestaan van groepsenergie.

Uit onderzoek is tevens gebleken dat o.a. gelijktijdig en actief samen dansen niet alleen je pijngrens verhoogd en daarmee je tolerantiegrens in het leven, maar ook je sociale binding bevordert en daarmee het gevoel van verbonden voelen. Verbonden met jezelf, de wereld, het leven.

Soms heb je je 'tribe' gevonden, soms heb je zelfs meerderen waar tussen je heen en weer kunt bewegen. Soms 'ontgroei' je een groep en reis je door. Soms ben je nog steeds op zoek. Maar volgens mijn inspiratiebron is het advies je zoektocht niet op te geven en dat het op een dag zal gebeuren. Dat gevoel van 'thuiskomen'.

Mocht je het hebben gevonden en willen vinden in de dans met dansers bekijk dan mijn lesaanbod, een mooie verzameling van diverse vormen en mogelijkheden je dans te dansen. Welkom!

 

(Bron: heatherplett.com & rsbl.royalsocietypublishing.org)