Nieuws - Tijd voor Bezinning 


December  2015

'"In a labyrinth one does not lose oneself, in a labyrinth one finds oneself.
In a labyrinth one does not encounter the Minotaur, in a labyrinth one encounters oneself"

De donkerste dagen van het jaar zijn weer begonnen. En ik geloof dit jaar ook de natste ;-) Daarmee komt ook het einde van het jaar in zicht en het einde van het dansseizoen. Zelf vind ik dit een heerlijke periode van bezinning en dankbaarheid uiten in allerlei vormen. Van sfeervol samenzijn, cadeaus uitwisselen tot praktisch en creatief 'de balans opmaken'. Zowel het goede als het lastige, het verdrietige als het leerzame te erkennen in het geheel. Waardoor er ruimte ontstaat het nieuwe jaar in openheid te ontvangen.

Mocht jou dit ook aanspreken en heb je behoefte aan een dag voor jezelf om naar binnen te keren, het jaar dat achter je ligt eervol af te ronden en het jaar dat voor je ligt te verwelkomen met intenties ontstaan vanuit je hart? Door middel van dans, creativiteit en ritueel in samenzijn op een wonderlijke plek? Dan ben je van harte welkom op de workshop dag 'Een Bezield Jaar' in Bergen.

Ik kijk terug op een vruchtbaar dansjaar. Gestart mezelf te trainen in de nieuwe dansvorm OpenFloor en het is een ware verrijking hierin les te mogen geven. Heeft de 5Ritmes en Dans als helende oefening eindelijk de aandacht en erkenning gekregen van 'populaire' tijdschriften. Yeah! Lukt het na wat haperingen ook dans in mijn huidige woonplaats Amstelveen succesvol aan te bieden in twee sfeervolle ruimtes met een goede dansvibe. Ben ik gestart met zwangerschapsdans. Heb ik dit jaar samen met 'oude' vertrouwde dansers vele nieuwe dansers in Alkmaar Oudorp mogen verwelkomen. En heb ik wederom genoten van het buiten dansen bij de Rondhut, dansfeesten en meer. De afwisseling van dansvormen, dansplekken en dansers houden mij als docent open, alert en ontvankelijk voor wat er zich aandient in het moment en dat te volgen.

Dank jullie wel dansers, en iedereen die geholpen heeft op welke manier dan ook, het tot een geslaagd dansjaar voor en met elkaar te maken!

Ik wens jullie een goede afronding van het huidige jaar en een waarachtige overgang naar het nieuwe!