Nieuws - 'Show UP' en DANS


januari 2018 

'Dance is a powerful art for the very reason that it doesn't need to explain or comment on itself. You can feel something and empathize with it on a very deep level and you don't have to put words on it.
In life we experience so much fragmentation of thought and feeling. Creating art like dance, brings things back together.'
- Citaten uit een interview met Gina Gibney - artistic director GG Dance Company -

Herken je dat het zo heerlijk is om te dansen? Ontspannend, ontladend, helend, opladend? Dat je gedachtes, gevoelens en lichaam weer op één lijn zitten? Je weer compleet en in je kracht voelt? Dat je je ont-moet voelde op een dieper niveau, zonder woorden?
Maar herken je ook dat het wel eens moeite kost om jezelf naar de dansvloer te bewegen? Of thuis te dansen?

Ik wel!
En zo ook mijn collega Pauline van Hezik, 5Ritmes docent in Brabant. Zij schreef hierover het volgende:
het meest belangrijke om de kracht van de dans te ervaren is:
TO SHOW UP!

Het blijkt dat 90% van het succes van dansen het simpele feit is dat je komt opdagen. Dat je jezelf uit de bank hebt getrokken, uit de misere, uit je digitale wereld.

En hier is één van de vele trucs:
Zodra je de impuls voelt om te gaan dansen, en merkt dat je mind begint te aarzelen en onderhandelen met jou (zou je nu wel?....):
Tel terug van 5-4-3-2-1 en GA!

Dit terug tellen doet iets in je brein: het onderbreekt een patroon, verandert het tempo van denken en spreekt het deel in je hersenen aan dat graag verandert. Je kan het toepassen op alles dat goed is voor jou: Op tijd uit bed, op tijd naar bed, dansen etc. Verbazingwekkend simpel en o zo effectief. Wil je er meer over lezen?
Hier is de link. http://melrobbins.com/5-second-rule/

En als dit niet voor je werkt, bedenk dan een andere truc die voor jou wél werkt.
Wat ik in ieder geval wel merk bij mezelf is dat als ik ga, ik altijd, echt altijd, met een (misschien moe maar) voldaan en blij gevoel thuis kom. En jij? Als je toch gaat? Hoe kom jij thuis?

Er zijn in ieder geval genoeg mogelijkheden om te komen dansen: om de week in Amstelveen, wekelijks in Alkmaar (let op: voortaan op DINSDAG.) en iedere maand in Heerhugowaard rondom Volle Maan voor Vrouwen.
Ook bied ik naast de Jaargroep in Bergen steeds vaker losse dansworkshops aan. Eind maart staat de weekendworkshop 'Spirit Animal GuiDANCE' in de Iep in Bergen gepland. Nieuwsgierig? Kijk hieronder voor meer informatie.