Nieuws - Pure Stilte, een 'verademing'

stad dans November 2014

"Total stillness of being comes when all resistance to movement is absent. When all resistance is absent, there is a coplete stillness,
an alive stillness, a vital stillness.
hich is pure movement without resistance." - Adyanshanti - 

In dit donkere jaargetijde valt de heldere zon in de vrieskou prachtig op. Of de behoefte aan stilte in de meest familiaire feestmaand van het jaar & de meest productieve maand van het jaar omdat alles nog voor het einde moet worden afgerond. En dat alles wil nog wel eens met de nodige weerstand gepaard gaan… toch?

Volgens de 5Ritmes zou het simpele ‘advies’ zijn deze weerstand volledig te mogen voelen en omarmen, in al zijn kracht uit te dansen totdat deze energie is uitgeraasd, gesmolten in het niets om uiteindelijk de ruimte en de mogelijkheden te kunnen ervaren voorbij de weerstand… en aan te komen bij pure beweging, puur (samen-)zijn…

Zondag 30 november geef ik een dansdag rondom het ritme Stilte samen met het thema Adem. Adem brengt je lichaam in beweging en je hart en geest tot rust. Veel dansen & veel voelbaar ademen; een ware ‘verademing’ in deze ‘drukke’ tijd!

Dit seizoen zijn er in Amstelveen nog 4 dansavonden op woensdag en in Alkmaar nog 3 dansavonden op maandag. Let op: op maandag 8 december is er een Sweat Your Prayer in Alkmaar (dus niet op 1 december).

Zaterdag 29 november is er een Open Dag in Absolutely Wellness; de locatie van de lessen in Amstelveen. Ik zal die dag twee korte lessen geven van een half uur. Dus mocht je een keer iemand kort kennis willen laten maken met de 5Ritmes (oudere kinderen hoe hip het is, nieuwsgierige partners, betrokken ouders, schuchtere vrienden…?), dan is dit je kans. En natuurlijk is er nog veel meer leuks te doen aldaar die dag.