Nieuws - Offline in Contact 


Augustus  2015

"When people go within and connect with themselves, they realize they are connected to the universe and they are connected to all living things' - Armand Dimel -

Wat ik zo heerlijk vind aan vakantie is dat ik even helemaal 'off line' ben, even niet 'connected', zeg maar...  dat mijn agenda een leegte laat zien en ik even niets hoef...
Ondertussen doe ik mega veel door mijn eigen 'flow' te volgen. Lees ik het ene boek na het andere, rond ik een jaar na mijn verhuizing eindelijk die laatste klusjes af, bezoek ik weer regelmatig mijn zieke moeder, krijgen mijn kinderen mijn volle ongedeelde aandacht, mijmer ik eindeloos en onderneem ik lekker veel in de buitenlucht.
En je raadt het al: hierdoor voel ik me helemaal 'connected'...! Herkenbaar?

De laatste tijd lees ik steeds meer artikelen die vertellen dat hoe meer we 'online connecten' hoe minder we daadwerkelijk in contact zijn. Uiteindelijk gaat het toch om dat persoonlijke contact. Ongeacht of dat dit nu met onszelf is of met anderen zoals geliefden, collega's, gelijkgestemden.  En om het contact 'aan den lijve' te ervaren. Denk daarbij aan het verschil tussen een aardbei zien of proeven, de brandende zon beschrijven of voelen op je huid.
Dansen is aan den lijve ervaren en uiten van wat aanwezig is in jou! Zowel je fysieke sensaties, je gevoelens, je gedachtes als hoe contact je daadwerkelijk van binnen raakt.

Zoals meerderen van jullie al weten zijn er vanuit de wortels van de 5Ritmes andere  dansvormen ontstaan zoals SoulMotion, Movement Medicine en nu ook OpenFloor (niet te verwarren met OpenFloor Encounter!). Momenteel train ik mijzelf tot OpenFloor docent en ben ik geraakt door de oneindige creatieve uitbreiding die dit geeft in de dans. Daarnaast besef ik dat mijn wijze van lesgeven al jaren geïnspireerd wordt door deze OpenFloor docenten dus het voelt eerder vertrouwd dan nieuw.
Vanaf september doceer ik een cyclus van 4 OpenFloor dansdagen in Bergen die gaan over 'Contact'. Ik besef dat dit thema best uitdagend is. Maar eigenlijk zijn op de dansvloer deze verschillende vormen van contact de hele tijd aanwezig, net als dat oerverlangen in ons wat vrijer en gemakkelijker binnen het contact te kunnen bewegen. Toch!?