Nieuws - Jij!  


februari 2017 

“Dance, Dance, otherwise we are lost' - Pina Bausch - 

Laatst las ik een mooie quote van een danser dat we door alle ontstuimigheden in de wereld niet langer alleen ons leven náár de dansvloer ‘moeten’ brengen, maar nu ook de noodzaak is gekomen om de dansvloer naar ons léven te brengen. Om in praktijk te brengen wat we op de dansvloer hebben geoefend.
Dit is voor mij altijd al een bittere én plezierige noodzaak geweest, en hoogstwaarschijnlijk wel voor meer dansers! Vanwege ontstuimigheden en uitdagingen die het leven biedt. In ons zelf,  in onze familie, vriendenkring, leefgemeenschap, opleiding, werk en waar dan ook. En ja: nu ook meer en meer door wat er op wereldniveau gebeurt. Maar ook vanwege de vreugde, verbondenheid en levenskracht die ik op de dansvloer kan ervaren en dit ook graag in mijn dagelijkse leven wilde ervaren!    
 
Iedereen komt vanwege zijn eigen persoonlijke reden dansen. Weliswaar bied ik iedere les een ander thema aan om je dans te inspireren, te verdiepen, te verbreden, om onbekende bewegingsingangen te ontdekken en andere dansimpulsen te ervaren. Echter het gaat er ALTIJD om JOUW DANS te dansen en te bewegen vamuit jouw behoeften. Deze zijn soms bewust, soms onbewust, soms vooraf bekend, soms geopenbaard via weerstanden of ontvouwen ze zich pas tijdens het dansen.   
 
'Language... has created the word 'Loneliness' to express the pain of being alone..
And it has created the word 'Solitude' to express the glory of being alone'      
- Paul Johannes Tillich - 

Tijdens de dansdag ‘Contact! Ik/solitude’ aanstaande zondag in Amstelveen dansen we met de glorie om je te verbinden met JEZELF en je innerlijke ervaringswereld, even los te komen van het dagelijkse, het contact met jezelf te verstevigen, om vandaar uit weer uit te reiken....
 
Zoals de meesten weten ben ik super enthousiast dat de specifieke workshop  ‘Libido Fundamentals’ van Andrea Juhan eindelijk in Alkmaar aangeboden wordt.  Al meerdere dansers uit allerlei windrichtingen hebben zich aangemeld. Maar ik hoop van harte dat er nog meerdere dansers uit ‘onze’ danstribe mee komen dansen. Ik besef dat het een lang, vol dansweekend is en dit vergt misschien veel van je tijd, energie en investering. Maar het is zeker de moeite waard en het zal een enorme 'boost' in je dans en leven geven! 
Via dans en bewustwording jezelf te bevrijden van beperkende gedachtes en patronen, helderheid te krijgen in verwarrende gevoelens en herinneringen, over te kunnen geven aan de stroom van je EIGEN levensenergie en nieuwe levenskracht te ervaren. Dus ook dit dansweekend gaat vooral om JOU!
Tot begin volgende week kun je nog gebruik maken van de vroegboek korting. Mocht je nog vragen hebben of iets met me willen bespreken, dan kun je me altijd even mailen of bellen.
 
De avondlessen in Alkmaar en Amstelveen zijn groeiend! Naast de vaste trouwe dansers keren meerdere 'oude' dansers terug en dienen enthousiaste nieuwe dansers zich aan. ‘De vrijheid in de dans, het niets hoeven en moeten, het zich welkom voelen in de groep, het ‘thuis’ komen in zichzelf’, zijn ervaringen die ik regelmatig hoor! Mocht jij je ervaring willen delen met mij, op mijn website, in deze nieuwsbrief en/óf in een internationale nieuwsbrief, dan ben je van harte welkom deze te mailen.  Let’s SHARE! We delen meer met elkaar dan je denkt... zie hiervoor het onderstaande filmpje.... 

& Let's Dance! 
Warme winterse groet, Monika
 
'Maybe there is more what brings us together then we think'
Een roerend filmpje... klik hier https://www.youtube.com/watch?v=jD8tjhVO1Tc 
'We live in a time where we quickly put people in boxes. Maybe we have more in common than what we think? Introducing All That We Share.'

Media aandacht voor o.a. 5Ritmes én ook het relatief nieuwe OpenFloor!
Op 7 januari 2017 kwam de danskalender en vooral het fenomeen "blotevoetendansen" uitvoerig in de bijlage Tijd van dagblad Trouw aan bod. Een artikel geschreven door redacteur Laura van Baars:klik hier