Nieuws - In de spiegel van de natuur

stad dans Maart 2015

"Mirror is my best friend, because when I cry it never laughs' - Charlie Chaplin - 

Momenteel ben ik mijn vader en relatief jonge maar zwaar dementerende moeder van groot naar klein aan het verhuizen... Spullen van vijf generaties gaan door mijn handen. Spullen die het hele leven van mijn moeder weerspiegelen: mooie, pijnlijke, lachwekkende, creatieve, verassende.... Het is bijzonder te ontdekken hoeveel ik van mezelf herken in deze spiegels. Of hoeveel ik van mijn kinderen herken in de spiegel van míjn vroegere spullen... Ahum!
 
Gabrielle Roth, grondlegster van de 5Ritmes, nodigde ons regelmatig uit een andere danser in de ogen te kijken en eindeloos de vraag openlijk te beantwoorden: 'in de spiegel van het/jou, zie ik mijn.....'.  Het was niet altijd makkelijk mezelf zo te ontmoeten, maar op de één of andere manier opende het wel mijn hart. Net als nu: naar mijn moeder, mijn kinderen, het leven. 
 
Tijdens de komende dansdagen en -avonden ‘buiten’ in Bergen, Schagen en nu óók in Amstelveen (naast Amsterdam) zal de natuur je, in al haar eenvoud en rijkdom, haar pure staat van zijn weerspiegelen. Dit zal je dansen inspireren, verdiepen en uitdagen meer naar je wezenlijke zelf toe te bewegen. 

Zaterdag 11 april is in Amstelveen de eerstvolgende mogelijkheid te genieten van het (deels) buitendansen tijdens de Dansdag workshop 'In je Element' aan de Amstel. De vijf ritmes worden verbonden met de vijf oerelementen. Kom je mee dansen?