Nieuws - Het pad van geluk


Mei  2015

"There is no way to happiness,
happiness is the way"- the Buddha -  


Een welbekende quote die nu zo wrang lijkt.  Echter iedere gift, hulpactie en gedachte aan het land Nepal en haar mensen komt vanuit goedheid . Dit doet me denken aan de boeddhistische meditatie ‘Tonglen’ waarbij je lijden inademt en vervolgens liefde, geluk, heling uitademt. Dit klinkt heel abstract en groots, maar is voor mij te vergelijken met  de eenvoud van ‘schietgebedjes’ die ik regelmatig 'doe' voor mezelf en voor anderen. Tijdens meditatie of dansen kan ik hier langer aandacht aan geven door te bewegen wat me daadwerkelijk roert in het moment. Ongeacht of ik dit gevoel, gedachte, situatie wel of niet verwelkom. Wat ik altijd verwelkom is de ruimte die het daardoor krijgt en mijn nieuwsgierigheid hoe het zich ontvouwt. 
Een ‘dipje’, kan een prachtige dans worden , uitnodigen tot verbinding, anderen inspireren of zoveel meer!
 
Ons brein houdt zich graag met het negatieve bezig vanuit een oeroude overlevingsdrang. Aandacht voor het positieve blijkt discipline, focus en hard werken nodig te hebben. Net als iedere oefening eigenlijk.
En…, ik durf het bijna niet te schrijven, Facebook  leer ik hierdoor ook steeds meer te waarderen. Je (Ik) laat  het beste van je leven, je werk zien, dat wat raakt, inspireert, beroert. Een blijvende oefening om me oprecht op het positieve te blijven richten.