Nieuws - Diepste zelf versus groter energieveld


februari 2018 

'All things share the same breath - the beast, the tree, the man....
The air shares its spirit with all the life it supports' - Chief Seattle -

Regelmatig schrijf ik over de redenen om te dansen, voor een ieder zo anders en ook weer niet. Uiteindelijk gaat het vaak over het verlangen je te verbinden met je diepste zelf en vandaar uit met het leven en de wereld om je heen, over het verlangen een verbinding te ervaren met ons groter bewustzijn en met het grotere veld van ons bestaan.

Deze behoeftes vervullen we ook regelmatig door te filosoferen, analyseren, mediteren, wandelen in de natuur, muziek luisteren, spirituele kaarten trekken, horoscopen lezen, in therapie te gaan, een reading krijgen, diverse workshops volgen, samen zijn met gelijkgestemden etc. Naast de behoefte ons te verbinden met dat wat groter is dan wij zelf (god-in, universum, wetenschap, natuur, de bron) is er ook de behoefte aan een meer persoonlijk energieveld wat ons raakt voorbij de oppervlakte van onze identiteit. Dit brengt inzichten, begrip en begeleiding en dient als voedingsbron en toevluchtsoord. Dit kan zich aandienen als een engel, een overleden familielid, een plek of iets in de natuur , een spiritueel begeleider in de vorm van een mens of entiteit.

Deze verbondenheid is misschien wat je herkent als je danst. Algemeen of zeer specifiek. Wat zich echter willekeurig wel of niet aandient.

Het dansweekend Spirit Animal GuiDance eind maart biedt de mogelijkheid via intensieve en verstilde meditatieve dans, via ritueel en live drum sessies, hier gerichter mee te werken. Ontvankelijker te worden voor wat er zich wil aandienen, in welke vorm dan ook. Dat kan een krachtdier zijn maar ook iets anders.
Zoals ik zelf anderhalf jaar geleden heb ervaren: tijdens een 'trance'reis verscheen er een mereltje in de boom, wetend dat het niet mijn persoonlijk dier was, voelde ik wel haar aanwezigheid en de impact daarvan. Ze zat daar standvastig en present. Een paar weken later kwam ze echt, als vriendin van mijn zoon wat een bijzonder onverwacht transformerend effect had op mijn en ons leven. Je kunt misschien wel raden wat haar naam is.

Dit als voorbeeld dat er van alles kan gebeuren en je vooraf niet kunt weten wat. Wel kan ik je verzekeren dat het binnen een veilige bedding gebeurt op een wonderbaarlijke geaarde omhullende plek. De dans, de muziek, je lichaam, je adem en ons samen zijn als krachtig anker. Met als focus je met je diepere zelf te verbinden, te verwelkomen wat er is én zeker ook te genieten.
Een heel weekend dansen lijkt misschien intensief, en dat is het ook. Maar het gaat ook allemaal organisch en in een 'flow'. Waardevol en fijn is dat je dieper kunt zakken in je dans en daarmee in je zelf. Contacten met mede dansers kunnen worden versterkt.
Nieuwsgierig? Je bent welkom.