Nieuws - Adem je vrij

Nieuws - Adem je vrijApril 2014

“In this very breath that we now take lies the secret that all great teachers try to tell us." - Peter Matthiessen -

Vind jij het ook zo heerlijk die frisse warme lentelucht in te ademen? Zo anders dan de zwoele zomerlucht, zoete aardse herfstlucht of prikkelende koude winterlucht...
Adem... en ademhaling heeft al jarenlang mijn grote fascinatie. Zoals dans mij al heel mijn leven door het leven heen loodst, door diepten en hoogten. Zo heeft aandachtig ademhalen mij de laatste jaren veelvuldig 'geholpen' mijn emoties en gedachten door mijn lichaam te laten stromen én te laten gaan, toen dans niet mogelijk was. Zoals tijdens die toch gespannen momenten in de tandartsstoel of als ik geroerd ben tijdens een klassiek concert. Maar ook tijdens die momenten dat het vol-ledig aanwezig zijn in mijn lichaam noodzakelijk was, zowel bij ziekte en pijn als bij de geboorte van mijn beide prachtige zonen. 

Maar hoe is het om aandachtig ademhalen te combineren en te integreren in de 5Ritmes dans!? Dat verder gaat dan de uitnodigingen 'meer adem te halen dan je denkt dat nodig is'?  Dit is mogelijk tijdens de vijf 5Ritmes workshopdagen 'Dans je vrij, Adem je vrij', los of als cyclus te volgen,  in 'De Berkeley' te Bergen. Gelegen midden in een natuurgebied met,  ja, al die mooie seizoens-luchten.

Houd je van dansen en ben je ook nieuwsgierig hoe verschillende ademhalingsoefeningen rondom en tijdens de dans je dansen kunnen inspireren en ondersteunen en zo óók je leven? Hoe adem je lichaam in beweging brengt en je hart en geest tot rust? Hoe de dans van je ademhaling jouw verhaal vertelt? Kom dan mee dansen tijdens deze workshopdagen. Klik hier voor meer informatie.