Nieuws - Kracht & Kwetsbaarheid 


mei 2018 

'Ik zie en erken jouw Kracht.
Ik zie en erken jouw Kwetsbaarheid'

Zinnen die we in 2-tallen, met ieder een kaars in onze handen, naar elkaar uitspraken tijdens een dans & ritueel avond. We raakten en lieten ons raken, zichtbaar met tranen, een lach of onzichtbaar bewogen van binnen. We gingen een verbinding met ons zelf aan en daardoor was het mogelijk een waarachtige verbinding met elkaar aan te gaan.

Tijdens de Dans & Ritueel workshops wordt je gedragen door de kracht van de dynamische dansmeditatie, gewaarwording en eenvoudige maar diepgaande rituelen. Hierdoor ontstaat er steeds weer een veilige creatieve omgeving om risico's aan te gaan, moedig aanwezig te zijn en te bewegen met alles wat je van binnen beweegt. Met ruimte voor alle facetten en kleuringen voor wie jij bent. Jouw volledig palet. Jouw kracht en jouw kwetsbaarheid en alles daar tussen in en daar om heen.

Voor mij voelde het enorm kwetsbaar om als docent van een danser te horen dat ze mijn kwetsbaarheid ziet. Graag ben ik in mijn krachtige rol van 'ik sta hier fier en rechtop 'no matter what". Maar daarmee ontken ik ook mijn kwetsbaarheid, mijn verlangens, mijn authenticiteit en trek ik mij terug in het contact met anderen op allerlei manieren. Dat voelt ook best eenzaam. Door deze eenvoudige woorden van een danser en wat andere recente gebeurtenissen in mijn leven ontving ik het inzicht dat er een bepaalde nederigheid nodig is naar het leven, voorbij het idee dat ik alles zelf zou kunnen regelen, organiseren en controleren. (Iets waar ik normaliter heel erg goed in ben.) Maar desondanks met heel mijn hart in vol vertrouwen door 'moet' gaan met wat mij liefde en vreugde geeft in het leven, aanwezig blijven in contact, zonder enige garantie op de uitkomst. Dankbaar voor de dansvloer als mijn oefenplek.

Vaak is de plaats in jezelf waar je kwetsbaar ben, tevens ook je krachtbron, de geboorteplaats van innovatie, levensvuur en transformatie. Het gaat hand in hand: je wond en je verwondering.

Dit alles wordt regelmatig aangeraakt tijdens de dansavonden en zal het thema zijn van de nieuwe Jaargroep 'Hartevuur' in de Berkeley in Bergen die ik samen met Margo Lieverse, vuurvrouw en begeleider rituelen, organiseer en vanaf september van start gaat. Tijdens deze jaargroep streven we naar een meer gelijke verdeling tussen mannen en vrouwen. Dus met name mannen zijn van harte uitgenodigd. Bij belangstelling kun je contact met me opnemen of klik hier voor meer informatie.

Hieronder lees je meer over mijn les en workshopaanbod zoals de jaargroep, buiten dansen in Schagen, avondlessen in Alkmaar en Amstelveen. Je bent van harte welkom!

(foto: Margo Lieverse, Jaargroep 2018 - 2019 Bergen)