Workshopdag 'Wiel van Contact' 

soulsource

OpenFloor Dans 
Oost West Centrum - Antwerpen  

Deze workshopdag is een uitnodiging vertrouwd te raken met de enorme hoeveelheid aan gevoelens en menselijke kwetsbaarheden die het verbinden in ons aanraakt. Om te onderzoeken hoe het belichamen en bewegen met onze diepste en meest directe oerbehoeftes naar contact het leven betekenisvoller, rijker en vervullender kan maken.   

Solitude – alleen zijn in aanwezigheid met jezelf 
Connection – in contact met een ander 
Belonging – je tot een groep verbonden weten 
Spirit – openen voor dat wat groter is dan jezelf

Alles is onlosmakelijk met elkaar verbonden. Zo zijn wijzelf ook constant in relatie. Iedere lichaamscel, elke gedachte, interactie, beweging, aanwijzing die we ontvangen voor een te maken keuze. We zijn niet alleen maar in contact met anderen of onszelf, maar ook met dieren, het land, kunst, voorouders en de hele natuurlijke wereld. 

Zowel in het leven als op de dansvloer ben je constant in relatie. Met jezelf, een ander, anderen, de groep, met dat wat groter is dan jezelf. Van de ene vorm van contact ben je meer bewust, in de andere heb je meer behoefte. In de ene ben je meer bedreven, de ander heeft zo zijn uitdagingen. Dit kan van minuut tot minuut veranderen. Het is een constant aanwezige dialoog met onszelf en alles en iedereen om ons heen. 

Gedragen door
* de universele bewegings-hulpbronnen van Open Floor
* de kracht en wijsheid van de dynamische energieke dansmeditatie
* aanvullende oefeningen die je ervaringen integreren en verbinden met het 'dagelijkse' leven
ontstaat er een veilige creatieve omgeving om dit verdiepende onderzoek  naar contact aan te gaan met compassie en nieuwsgierig. Hoe bewegen zij in jou, hoe raken zij je hart en wat is ondersteunend je meer vrij, veerkrachtig, vloeibaar, bewust en waarachtig binnen deze contacten te bewegen? 

De workshop biedt zowel bedding voor beginnende dansers als diepgang voor ervaren dansers en wordt begeleid door Monika Körschner (geaccrediteerd OpenFloor & 5Ritmes docent)

Open Floor is een dynamische dansmeditatie en mindful bewegen in één. Om je hoofd leeg te maken, je meer bewust te maken van je lichaam, je hart te openen,  je van spanning te ontladen, je energie te laten stromen, je nieuwsgierigheid te volgen, je dans te verdiepen. We dansen met een aantal bewegings-hulpbronnen. Bewust worden van  bewegingen die er altijd al zijn, zoals adem, hartslag, en ontdekken waar gronding, centering, activering & tot rust komen, loslaten, uitdijen & samentrekken,   ergens naartoe & vanaf bewegen, oplossen, pauzeren, gerichtheid en ruimtelijk bewustzijn, je brengen in de dans.
De docent mixt een diversiteit van uitnodigende muziek met heldere gerichte begeleiding om je te inspireren tot zeer energieke en verstilde dansen, tot samen dansen en alleen.  

Lees en kijk hier meer over OpenFloor conscious movement practice

“Human connection is the most vital aspect of our existence,
without the sweet touch of another being we are lonely stars,
in an empty space waiting to shine gloriously" - Jo Straynge -

Datum: zaterdag 10 april 2021

Tijd: van 10.00 uur tot 17.00 uur

Plaats: Oost West Centrum te Antwerpen, België

Voor meer informatie en aanmelden, klik hier...