Jaargroep 'Soul Source' 

soulsourceOpenFloor Dans & Ritueel - Jaargroep 2019/2020 - Bergen (NH) 

'Thuis komen in de bron van je eigen ziel
&
in de grotere bron van ons bestaan.'

Een combinatie van 6 Dansdagen om de maand & tussentijds 5 online inspiratie met dans, muziek en ritueel. 

Deze jaargroep is een uitnodiging om via dans, ritueel en gerelateerde oefeningen je te openen voor de hulp- en voedingsbronnen diep in & ver buiten jou. Je hierin te wortelen en te laven

* om je vermogen te ondersteunen je met je diepere wezenlijke zelf te verbinden,
* om je vermogen te versterken in aanwezigheid te blijven in contact met anderen en de alom veranderlijkheid van het leven,
* om je vermogen te vergroten vertrouwen, liefde, compassie te ervaren.

Door intensief en met bewustzijn te werken met de universele bewegingshulpbronnen van OpenFloor verruimen we onze creativiteit en vloeibaarheid in de dans en in het leven. Dit is een noodzakelijk fundament voor onze spirituele ontwikkeling, het is de manier waarop we kunnen groeien en ons bewustzijn kunnen transformeren zonder 'zweverig' te worden.

We kunnen onszelf namelijk van alles opdragen zoals dat we moeten loslaten, vertrouwen, liefhebben, geloven. Of dat we moedig en geduldig moeten zijn, in harmonie moeten leven etc. Maar zolang we dit niet in de cellen van ons lichaam en ons bestaan kunnen voelen en ervaren, blijven deze gevoelens abstract, geforceerd of kosten ze ons de grootste moeite ze na te leven.

De herhalende beoefening van dans kan ons naar plekken in ons diepste wezen brengen waar we niet eerder bewust van waren en via deze weg kunnen we nauwkeuriger luisteren wat er geraakt en beroert wordt onder de oppervlakte (van je huid). Het zal je bedding verbreden jezelf te accepteren zoals je bent, waar je ook bent op je levenspad, in welke hoedanigheid dan ook.

De dynamiek en activiteit van de dans bieden ons tevens een toegangspoort tot de nodige hulpbronnen het leven in al haar weersomstandigheden te verwelkomen en door datgene heen te bewegen waarop we stuitten.

Gedragen door
* de universele bewegingshulpbronnen van Open Floor dans
* de kracht en wijsheid van de dynamische energieke dansmeditatie
* eenvoudige maar diepgaande rituelen die je ervaringen integreren en verbinden met het leven, de wereld en het 'dagelijkse' leven,
* mudra's ofwel symbolische houdingen van de handen, als ingang tot de grotere bron van ons bestaan (mysterie, universum, goddelijke, dat wat groter is dan ons...)
* gerelateerde oefeningen
* de rijkdom van het samenzijn in een vaste groep op een wonderlijke mooie natuurlijke plek met een rijkdom aan mogelijkheden

ontstaat er een veilige creatieve omgeving om dit verdiepende onderzoek aan te gaan met compassie en nieuwsgierigheid. Om je te openen voor de hulp- en voedingsbronnen diep in en ver buiten jou. Met ruimte voor alle facetten en kleuringen van je wezen en leven.

Open Floor is een dynamische dansmeditatie en levendig bewegingsonderzoek. De methodiek van Open Floor is eerder open en onderzoekend dan voorgeschreven. Je wordt begeleid en geïnspireerd om alles wat je tegenkomt te verwelkomen in je dans, voorbij dat te bewegen wat je al kent en om dat wat vast gestold is weer in stromende beweging te brengen. Je ontdekt hoe je van schaduw en gewoonte naar vrijheid in keuze en creatieve mogelijkheden kunt bewegen. Lees en kijk hier meer over OpenFloor conscious movement practice

Dit dansjaar biedt zowel bedding voor beginnende dansers als diepgang voor ervaren dansers. Enige ervaring met OpenFloor, 5Ritmes, MovementMedicine, SoulMotion o.i.d. heeft wel de voorkeur, maar is niet noodzakelijk.
Mocht je je willen aanmelden of belangstelling hebben voor deze jaargroep neem dan contact met me (Monika) op via 06-12602244 of info@danshetlevennu.nl 

Docenten
Monika Körschner is gecertificeerd OpenFloor Conscious Movement docent en 5Ritmes® docent. Zij geeft sinds 1998 les in dans en beweging als bewustzijnsoefening. Tijdens haar lessen blijft zij de danser alsmaar uitnodigen in de stroming van de beweging te blijven met aandacht voor de ademing en het gehele lichaam. En te omarmen wat er zich voordoet in het moment zelf. Dit doet zij met aandacht voor wat nodig is; soms met prikkelende uitdaging, soms met ontspanning en ingetogenheid, soms met energiek enthousiasme.
Margo Lieverse zal deze Jaargroep ondersteunen en de Rituelen (mede) creëren en begeleiden. Zij heeft bij Klara Adalena de priesteres opleiding gedaan. Daar heeft ze veel geleerd over het begeleiden van rituelen, de magie van het leven en is ze zich bewust geworden van de ziel en wijsheid van de natuur. Ze is regelmatig vuurvrouw bij zweethutten en vuurlopen en is gefascineerd door het labyrint.

'Sometimes your joy is the source of your smile,
but sometimes your smile
can be the source of your joy
'
- Tich Nhat Hanh - 

Data dansdagen:
Zondag  15 september, 17 november 2019, 19 januari, 15 maart, 19 april, 21 juni 2020.

Tijd: van 10.30 uur tot 17.30 uur (vanaf 10.00 uur is de zaal open).

Plaats: ‘De Berkeley’, Nesdijk 20 te Bergen (direct ten westen van Alkmaar).
Dit is een prachtige met aandacht verzorgde locatie in een groen natuurgebied van Bergen. De plek is besloten en omgeven met veel natuur. Daarnaast heeft het een vuurplek, een labyrinth en meer. www.deberkeley.nl

Prijs voor 6 dagen en 5 online lessen (incl. BTW, koffie, thee, lekker, soep).
NOG 1 PLEKJE VOOR EEN MAN! 

Lunch zelf meenemen. 
€ 385,- indien aangemeld en aanbetaald voor 1 september 2019. 
€ 455,- bij aanmelding daarna.
Aanbetaling € 95,- te voldoen bij aanmelding, pas dan ben je van een plek verzekerd. Indien je gebruik wilt maken van de vroegboekkorting dient het hele bedrag voor 1 september 2019 betaald te zijn. 
Betaling in termijnen is mogelijk NA overleg. 

Er gelden betalings- en annuleringsvoorwaarden. Deze zijn hier te vinden.

Aanmelding is nodig: bij Monika Körschner via info@danshetlevennu.nl 
of bel 06-12602244.

Bereikbaarheid:  deze locatie ligt direct ten westen van Alkmaar en is makkelijk te bereiken met auto én openbaarvervoer. Met de auto is het ongeveer 30 minuten rijden vanaf Amsterdam, neem dan de westelijke rondweg van Alkmaar. Er is voldoende gratis parkeergelegenheid. Met OV neem je vanaf Alkmaar centraal station bus nr. 6. Uitstappen halte Oude Bergerweg, dan nog 8 minuten lopen. Velen maken ook gebruik van de OV fiets of regelen een lift van een medecursist. 

     

"Wat een mooie ervaring!
Beginnen met 'kennismaken' in je lijf, voelen en opwarmen voor een intense beleving van het thema. De intensiteit met de andere deelnemers, wauw wat een energie die dan vrijkomt. 
Monika, wat kun jij samen met Margo een mooi ritueel opbouwen en neerzetten!  Je laat de deelnemers echt hun lijf voelen met je rust, uitnodiging, sturing, muziek en je hart voor de dans!" - Mariëtte -