Jaargroep 'Attuning the Heart'

hartevuurOpenFloor Conscious Dance - Jaargroep 2019/2020 - Amstelveen 

Een combinatie van 6 Dansdagen om de maand & tussentijds 5 online inspiratie met dans, muziek, informatie, oefeningen.   

Deze Jaargroep is een uitnodiging om via dans en gerelateerde oefeningen je te verbinden met de kracht en wijsheid van je hart als toegangspoort tot heling, innovatie en transformatie.

Vaak is de plaats in jezelf waar je kwetsbaar bent ook je grootste krachtplek met je hart als voedingsbron van levensvuur en verlangens. Hiermee kunnen we contact maken als we het risico nemen ons te openen voor wat er zich aandient in het moment en we dit kunnen verwelkomen.

We herbergen een enorme innerlijke intelligentie die door ons heen stroomt. We oefenen hiernaar te luisteren, ons licht hierop te laten schijnen en dit waarachtig in beweging te brengen. Dit schept de mogelijkheid om dat wat vast zit in ons lijf, gevoel en gedachten naar meer vloeibaarheid te bewegen en het gevoel van balans en veerkracht te laten ontvouwen.

Gedragen door
* de universele bewegingshulpbronnen en wijsheid van Open Floor conscious movement,
* de kracht van de dynamische dansmeditatie,
* gerelateerde oefeningen en begeleide meditaties  die je ervaringen verdiepen, integreren en verbinden met het leven, de wereld en het 'dagelijkse' leven,
* de rijkdom van het samenzijn in een vaste groep 

ontstaat er een veilige creatieve omgeving om dit verdiepende onderzoek aan te gaan met compassie en nieuwsgierigheid. Met ruimte voor alle facetten en kleuringen van je hart: wild, teder, gepassioneerd, getemperd, zonnig, stralend, opgebrand, schichtig, moedig, verlicht, wilskrachtig, verlangend, gesmolten, warm, koud, oplaaiend.
Zodat we aanwezig kunnen zijn met alles wat ons van binnen beweegt, ons hart lief hebben, onze kwaliteiten kunnen delen en ons kunnen verbinden met het complete palet van het leven.

Open Floor is een dynamische dansmeditatie en energieke bewegingsoefening om een rijk en vervuld belichaamd leven te ondersteunen. Op de Open Floor dansvloer onderzoeken we onze fysieke, emotionele, mentale en bezielde staat van zijn, in verbinding met ons zelf, anderen, de wereld en het groter geheel. De methodiek is eerder open dan voorgeschreven. Je wordt begeleid en geïnspireerd om alles wat je tegenkomt te verwelkomen in je dans, voorbij dat te bewegen wat je al kent en om dat wat vast gestold is weer in stromende beweging te brengen. Je ontdekt hoe je van schaduw en gewoonte naar vrijheid in keuze en creatieve mogelijkheden kunt bewegen.
Klik hier voor een informatief en inspirerend filmpje wat Open Floor is 
Klik hier voor meer over OpenFloor conscious movement practice. 

Dit dansjaar biedt zowel bedding voor beginnende dansers als diepgang voor ervaren dansers. Enige ervaring met OpenFloor, 5Ritmes, MovementMedicine, SoulMotion o.i.d. heeft wel de voorkeur, maar is niet noodzakelijk.
Tevens tellen de workshopuren als facultatieve voorwaarde voor de Open Floor Ground Floor Lab en Open Floor Teacher Training.
Mocht je je willen aanmelden of belangstelling hebben voor deze jaargroep neem dan contact op via 06-12602244 of info@danshetlevennu.nl 

Docenten
Monika Körschner, gecertificeerd OpenFloor Conscious Movement docent en 5Ritmes® docent. Zij geeft sinds 1998 les in dans en beweging als bewustzijnsoefening. Tijdens haar lessen blijft zij de danser alsmaar uitnodigen in de stroming van de beweging te blijven met aandacht voor de ademing en het gehele lichaam. En te omarmen wat er zich voordoet in het moment zelf. Dit doet zij met aandacht voor wat nodig is; soms met prikkelende uitdaging, soms met ontspanning en ingetogenheid, soms met energiek enthousiasme. 
Catharina Boot zal deze jaargroep ondersteunen vanuit haar achtergrond als Cranio Sacraal therapeut via oefeningen en meditaties. Ze heeft haar opleiding gevolgd bij de Piersman Cranio Sacraal Academie (PSCA) en voert een eigen praktijk in Amsterdam. Het zelfgenezend vermogen van je lichaam fascineert haar. Bewustzijn en zelfliefde zijn de rode draad in haar leven waarbij het hart de centrale rol speelt.

'Within the heart of every person exists the flame of wisdom
that transforms all suffering into kindling 
for the fire of creative energy.'
- Daisaku Ikeda - 

Data dansdagen:
Zondag 13 oktober, 1 december 2019, 2 februari, 22 maart, 10 mei, 28 juni 2020. 
(LET OP: de datum in maart is gewijzigd, deze is anders dan op de flyer staat vermeld.)

Tijd: van 11.00 uur tot 17.45/18.00 uur (vanaf 10.45 uur is de zaal open).

Prijs voor 6 dagen en 5 online lessen (incl. Btw, koffie/thee/lekkers). Lunch zelf meenemen.
€ 455 
Betaling in termijnen is mogelijk, NA OVERLEG.

Er gelden betalings- en annuleringsvoorwaarden. Deze zijn hier te vinden.

Aanmelding is nodig: bij Monika Körschner via info@danshetlevennu.nl of bel 06-12602244.

Plaats en bereikbaarheid:
Shiva Yoga Centrum, 2e etage van het MOC gebouw (lift aanwezig).
Lindenlaan 75, 1185 LC in Amstelveen.

Amstelveen grenst aan het zuiden van Amsterdam en de danslocatie is goed bereikbaar voor iedereen uit Amstelveen, Amsterdam, Utrecht, Haarlem en andere omliggende plaatsen en steden. Zowel met fiets, OV als auto. In de directe omgeving kun je gratis parkeren. Met de auto vanaf de A9 neem je de afslag Amstelveen/Centrum/Zuid. Vanuit Amsterdam neem je de Beneluxbaan of de Amstelveenseweg. Per openbaar vervoer kun je de locatie goed bereiken met de bus.