Jaargroep '18-'19 'Libido Fundamentals' - Amstelveen 

'Dans in Contact' – Alkmaar

OpenFloor Dans & Bewustzijn 

Een combinatie van 6 Dansdagen om de maand & tussentijds 5 online inspiratie met dans, muziek en ritueel. 

Open jezelf voor de passie en levenskracht van Libido in alle gebieden van je leven!
Als bron van creativiteit, vitaliteit, aanwezigheid en levendigheid. 

FOR ENGLISH link here...

Deze Jaargroep werkt met de beweging en cyclus van seksuele energie binnen de bredere definitie van libido als levenskracht, bron van creativiteit, vitaliteit, aanwezigheid en levendigheid.

Wanneer ons hart en ons lichaam door dans en bewust bewegen wakker worden, komt ook onze seksuele energie in beweging. Op de dansvloer voelen we ons misschien het ene moment bruisend, stralend en aantrekkelijk en het volgende moment schuldig, onhandig en verlegen. We voelen ons misschien overweldigd door onze eigen ervaring of door de seksuele energieën rondom ons, of we voelen ons mat, niet in contact met onszelf of gewoon buitengesloten.

Onze seksuele energie – ons libido - is een essentieel onderdeel van de natuurlijke expressie van ons lichaam, het ene moment gecompliceerd, het andere moment extatisch; afwezig of belast met verwachtingen vanuit vroegere ervaringen. Verlangend naar vrijheid komt deze energie in en tussen ons te voorschijn tijdens de dans.

Velen van ons accepteren een leven waarin onze potentie onaangeroerd is en ons creatief potentieel onvervuld. Als we vrij en authentiek dansen en leven dan voelen we ons stralend en energiek. Desondanks verbergen en verkleinen we dit krachtige deel van onszelf regelmatig. Via OpenFloor dansmeditatie draaien we deze dynamiek om. We creëren een aandachtige, verbindende, seksueel positieve omgeving waarin we onderzoeken hoe en wie we zijn - onze conditionering, gender, cultuur, sociale gebruiken, dromen, herinneringen, families - een hulp of een belemmering is voor ons vermogen om mee te bewegen met onze natuurlijke seksuele levenskracht en voor ons vermogen om ons te verbinden met anderen.

Gedragen door
* de fysieke taal van onze seksuele energie gegrond in de universele bewegings- hulpbronnen van Open Floor conscious movement,
* de transformerende werking van de dansmeditatie als middel voor bewustzijn en verandering,
* de intelligentie van onze masculiene en feminiene codering en kwaliteiten,
* gerelateerde oefeningen, lichaamswerk, rituelen, deelrondes en informatie die je ervaringen integreren en verbinden met het 'dagelijks' leven en de wereld,
* de rijkdom van het samenzijn in een vaste groep,

ontstaat er een veilige en creatieve omgeving om dit complexe en verdiepende onderzoek aan te gaan met compassie en nieuwsgierigheid. Omdat seksualiteit
zo vaak ondergronds aanwezig is, genegeerd wordt of onbewust uitgeleefd kan
het bewust onderzoeken van dit thema intens, bevrijdend, intiem en krachtig
zijn. De vreugde en de schoonheid die deze reis kan bieden maakt het de moeite waard om de uitdaging en het risico aan te gaan.

Tijdens deze Jaargroep is er geen expliciet seksuele inhoud of oefeningen. Ook gaat het niet om je seksualiteit op de dansvloer uit te leven, maar om je zelf te openen en meer ruimte te creëren voor de passie en de kracht van Libido in alle gebieden van je leven. Deze workshop raakt de universele elementen aan die betrekking hebben op het voelen, bewegen en het vergroten van de mogelijkheden deze energie volledig te belichamen.

Meer informatie + filmpje over 'Libido Fundamentals', klik hier...

Voor deelname is het nodig dat je ervaring hebt met dansvormen zoals OpenFloor, 5Ritmes, MovementMedicine, SoulMotion, SomaticDance, BioDanza o.i.d.
Tevens streven we naar  een meer evenredige verdeling van mannen en vrouwen. Daarom willen we met name mannen aanmoedigen mee te komen dansen. 
Mocht je je willen aanmelden of belangstelling hebben voor deze jaargroep neem dan contact met me (Monika) op via 06-12602244 of info@danshetlevennu.nl 

Veel deelnemers dansen deze workshop/jaargroep vele malen! Alle(rlei) geslachten en seksuele oriëntaties zijn welkom. Je kunt alleen komen of met je partner.

'Libido Fundamentals' telt als voorwaarde om deel te kunnen nemen aan de  Open Floor teacher training.

Open Floor is een dynamische dansmeditatie en levendig bewegingsonderzoek. De methodiek van Open Floor is eerder open en onderzoekend dan voorgeschreven. Je wordt begeleid en geïnspireerd om alles wat je tegenkomt te verwelkomen in je dans, voorbij dat te bewegen wat je al kent en om dat wat vast gestold is weer in stromende beweging te brengen. Je ontdekt hoe je van schaduw en gewoonte naar vrijheid in keuze en creatieve mogelijkheden kunt bewegen. 
Lees en kijk hier meer over OpenFloor conscious movement practice. 


Docent
De Jaargroep wordt begeleid door Monika Körschner, gecertificeerd OpenFloor Conscious Movement docent. Zij is tevens opgeleid door Gabrielle Roth tot gecertificeerd 5Ritmes® docent en geeft sinds 1998 les in dans en beweging als bewustzijnsoefening. Tijdens haar lessen blijft zij de danser alsmaar uitnodigen in de stroming van de beweging te blijven met aandacht voor de ademing en het gehele lichaam. En te omarmen wat er zich voordoet in het moment zelf. Dit doet zij met aandacht voor wat nodig is; soms met prikkelende uitdaging, soms met ontspanning en ingetogenheid, soms met energiek enthousiasme. 

"There is a vitality, a life force, an energy, a quickening, that is translated through you into action, and because there is only one of you in all time, this expression is unique..."
- Martha Graham, grondlegger moderne dans - 

 

Data dansdagen: 
zondag 14 oktober, 2 december 2018, 10 februari, 7 april, 26 mei, 7 juli 2019.
(LET OP: startdatum is gewijzigd van 21 oktober naar 14 oktober!) 

Tijd: van 10.30 uur tot 17.30 uur (vanaf 10.00 uur is de zaal open). 

Prijs voor 6 dagen en 5 online lessen (incl. Btw, koffie/thee/lekkers). Lunch zelf meenemen. 
€ 380     indien aangemeld en aanbetaald voor 30 september 2018.
€ 455     bij aanmelding daarna.
Betaling in termijnen is mogelijk, NA OVERLEG. 
Aanbetaling € 95,- te voldoen bij aanmelding.

Er gelden betalings- en annuleringsvoorwaarden. Deze zijn hier te vinden.

Aanmelding is nodig: VOLGEBOEKT  bij Monika Körschner via info@danshetlevennu.nl 
of bel 06-12602244.

Plaats en bereikbaarheid:
De Verdieping/Shiva Yoga Centrum, 2e etage van het MOC gebouw (lift aanwezig).
Lindenlaan 75, 1185 LC in Amstelveen.

Amstelveen grenst aan het zuiden van Amsterdam en de danslocatie is goed bereikbaar voor iedereen uit Amstelveen, Amsterdam, Utrecht, Haarlem  en andere omliggende plaatsen en steden. Zowel met fiets, OV als auto.
In de directe omgeving kun je gratis parkeren. Met de auto vanaf de A9 neem je de afslag Amstelveen/Centrum/Zuid. Vanuit Amsterdam neem je de Beneluxbaan of de Amstelveenseweg. Per openbaar vervoer kun je de locatie goed bereiken met bus 170, 171, 172 of 174. Of metro lijn 51, halte Sportlaan.

 

  

 

 "Tja, toevallig in een workshop beland met OpenFloor Dans en het kwartje viel. Nou ja....het kwartje .... voelde! Voelde goed! En na deze jaargroep Libido Fundamentals voelt het nog steeds goed, nog beter....Wat een mooie reis met hele nieuwe ervaringen en bijzondere ontmoetingen met bijzondere mensen. Allemaal, stuk voor stuk. Steeds weer iets nieuws ontdekken, nieuwe inzichten, de verrassende kanten. Met zeker een uitdijend rimpel effect in het leven." - Jan Z -