Jaargroep 'Hartevuur' 

hartevuur'OpenFloor' Dans & Ritueel

Een combinatie van 6 Dansdagen om de maand & tussentijds 5 online inspiratie met dans, muziek en ritueel.   

 

Deze Jaargroep is een uitnodiging om via dans, vuurrituelen en gerelateerde oefeningen je te verbinden met de kracht en wijsheid van je hart als toegangspoort tot heling, innovatie en transformatie.

Vaak is de plaats in jezelf waar je kwetsbaar bent ook je grootste krachtplek met je hart als voedingsbron van levensvuur en verlangens. Hiermee kunnen we contact maken als we het risico nemen ons te openen voor wat er zich aandient in het moment en we dit kunnen verwelkomen.

We herbergen een enorme innerlijke intelligentie die door ons heen stroomt. We oefenen hiernaar te luisteren, ons licht hierop te laten schijnen en dit waarachtig in beweging te brengen. Dit schept de mogelijkheid om dat wat vast zit in ons lijf, gevoel en gedachten naar meer vloeibaarheid te bewegen en het gevoel van balans en veerkracht te laten ontvouwen.

Gedragen door
* de universele bewegingshulpbronnen en wijsheid van Open Floor conscious movement,
* de kracht van de dynamische dansmeditatie,
* eenvoudige maar diepgaande vuurrituelen die je ervaringen integreren en verbinden met het leven, de wereld en het 'dagelijkse' leven,
* de rijkdom van het samenzijn in een vaste groep op een wonderlijke mooie natuurlijke plek met een rijkdom aan mogelijkheden

ontstaat er een veilige creatieve omgeving om dit verdiepende onderzoek aan te gaan met compassie en nieuwsgierigheid. Met ruimte voor alle facetten en kleuringen van je hart: wild, teder, gepassioneerd, getemperd, zonnig, stralend, opgebrand, schichtig, moedig, verlicht, wilskrachtig, verlangend, gesmolten, warm, koud, oplaaiend.
Zodat we aanwezig kunnen zijn met alles wat ons van binnen beweegt, ons hart lief hebben, onze kwaliteiten kunnen delen en ons kunnen verbinden met het complete palet van het leven.

Open Floor is een dynamische dansmeditatie en levendig bewegingsonderzoek. De methodiek van Open Floor is eerder open en onderzoekend dan voorgeschreven. Je wordt begeleid en geïnspireerd om alles wat je tegenkomt te verwelkomen in je dans, voorbij dat te bewegen wat je al kent en om dat wat vast gestold is weer in stromende beweging te brengen. Je ontdekt hoe je van schaduw en gewoonte naar vrijheid in keuze en creatieve mogelijkheden kunt bewegen. Lees en kijk hier meer over OpenFloor conscious movement practice

Dit dansjaar biedt zowel bedding voor beginnende dansers als diepgang voor ervaren dansers. Enige ervaring met OpenFloor, 5Ritmes, MovementMedicine, SoulMotion o.i.d. heeft wel de voorkeur, maar is niet noodzakelijk.
Mocht je je willen aanmelden of belangstelling hebben voor deze jaargroep neem dan contact met me (Monika) op via 06-12602244 of info@danshetlevennu.nl 

Docenten
De Jaargroep wordt begeleid door Monika Körschner, gecertificeerd OpenFloor Conscious Movement docent. Zij is tevens opgeleid door Gabrielle Roth tot gecertificeerd 5Ritmes® docent en geeft sinds 1998 les in dans en beweging als bewustzijnsoefening. Tijdens haar lessen blijft zij de danser alsmaar uitnodigen in de stroming van de beweging te blijven met aandacht voor de ademing en het gehele lichaam. En te omarmen wat er zich voordoet in het moment zelf. Dit doet zij met aandacht voor wat nodig is; soms met prikkelende uitdaging, soms met ontspanning en ingetogenheid, soms met energiek enthousiasme. 
Margo Lieverse zal deze Jaargroep ondersteunen en de Rituelen (mede) creëren en begeleiden. Zij heeft bij Klara Adalena de priesteres opleiding gedaan. Daar heeft ze veel geleerd over het begeleiden van rituelen, de magie van het leven en is ze zich bewust geworden van de ziel en wijsheid van de natuur. Ze is regelmatig vuurvrouw bij zweethutten en vuurlopen en is gefascineerd door het labyrint.

'Within the heart of every person exists the flame of wisdom
that transforms all suffering into kindling 
for the fire of creative energy.'
- Daisaku Ikeda - 

Data dansdagen:
Zondag 30 september, 18 november 2018,
20 januari, 3 maart, 19 mei, 30 juni 2019. 

Tijd: van 10.30 uur tot 17.30 uur (vanaf 10.00 uur is de zaal open).

Plaats: ‘De Berkeley’, Nesdijk 20 te Bergen (direct ten westen van Alkmaar).
Dit is een prachtige met aandacht verzorgde locatie in een groen natuurgebied van Bergen. De plek is besloten en omgeven met veel natuur. Daarnaast heeft het een vuurplek, een labyrinth en meer. www.deberkeley.nl

Prijs voor 6 dagen en 5 online lessen (incl. BTW, koffie, thee, lekker, soep). Lunch zelf meenemen. 
€ 345,- indien aangemeld en aanbetaald voor 9 september 2018. 
€ 415,- bij aanmelding daarna.
Betaling in termijnen is mogelijk NA overleg.  
Aanbetaling € 95,- te voldoen bij aanmelding, pas dan ben je van een plek verzekerd. 

Er gelden betalings- en annuleringsvoorwaarden. Deze zijn hier te vinden.

Aanmelding is nodig: bij Monika Körschner via info@danshetlevennu.nl 
of bel 06-12602244.
(Inmiddels is er een wachtlijst voor vrouwen. Nog wel plek voor enkele mannen. Of je nu man of vrouw bent en belangstelling hebt voor deze groep, laat het me dan weten.)

Bereikbaarheid:  deze locatie ligt direct ten westen van Alkmaar en is makkelijk te bereiken met auto én openbaarvervoer. Met de auto is het ongeveer 30 minuten rijden vanaf Amsterdam, neem dan de westelijke rondweg van Alkmaar. Er is voldoende gratis parkeergelegenheid. Met OV neem je vanaf Alkmaar centraal station bus nr. 6. Uitstappen halte Oude Bergerweg, dan nog 8 minuten lopen. Velen maken ook gebruik van de OV fiets of regelen een lift van een medecursist. 

     

"Wat een mooie ervaring!
Beginnen met 'kennismaken' in je lijf, voelen en opwarmen voor een intense beleving van het thema. De intensiteit met de andere deelnemers, wauw wat een energie die dan vrijkomt. 
Monika, wat kun jij samen met Margo een mooi ritueel opbouwen en neerzetten!  Je laat de deelnemers echt hun lijf voelen met je rust, uitnodiging, sturing, muziek en je hart voor de dans!" - Mariëtte -