'Een Bezield Jaar', dat voor & achter je ligt
5Ritmes dans, creativiteit, ritueel 

'Dans in Contact' – Alkmaar

Tijdens heilige  magische tijd tussen Kerst en Oud&Nieuw

Vrijdag 28 december & zaterdag 29 december 2018 - Bergen (direct naast Alkmaar)
De dagen zijn los of samen te volgen. 

Tijd voor jezelf om naar binnen te keren, in de rijkdom van het samen zijn op een wonderlijke prachtige plek.
Tijd om het jaar dat achter je ligt waarachtig af te ronden en eervol te laten gaan wat los gelaten en opgelost wil worden.
Tijd om in verstilling innerlijke inzichten te ontvangen.
Tijd om het jaar dat voor je ligt te verwelkomen, te onderzoeken wat zich in jou beweegt, te openen voor dromen, verlangens en intenties ontstaan vanuit je gehele wezen en hart.

Tijdens deze workshopdagen worden we gedragen door de wijsheid van de mandala en het labyrint.
's Ochtends dansen we door de vijf ritmes en laten we ons ondersteunen door de helende kracht van de dans als meditatie. 
De eerste middag zullen we gezamenlijk een dankbaarheids-mandala neerleggen van verzamelde symbolen die alle facetten behelzen van het afgelopen jaar. De momenten van groei, rouw, vreugde, ongemak.
De tweede middag lopen we een labyrinth van kaarsen (binnen). Ook is er een labyrint buiten die je op ieder gewenst moment kan lopen. Tijdens de lunchpauze is er de mogelijkheid buiten vuur te maken.  

Het geheel biedt zowel bedding voor beginnende dansers als diepgang voor ervaren dansers en vindt plaats in 'De Berkeley'. 

Een prachtige met aandacht verzorgde locatie met een rijkdom aan mogelijkheden in een groen verstild natuur gebied van Bergen (direct ten westen van Alkmaar, 35 minuten rijden vanuit Amsterdam).
In de ruimte zijn voldoende kussentjes, meditatiekussentjes, dekentjes en yogamatjes aanwezig.  Voor koffie, thee, wat lekkers en verse veganistische soep wordt gezorgd. Zo ook voor een basis aanwezigheid van creatief materiaal.

De workshopdagen worden begeleid door Monika Körschner, gecertificeerd OpenFloor Dance & 5Ritmes docent, en Margo Lieverse.  Zij begeleid regelmatig rituelen, is vuurvrouw bij zweethutten en vuurlopen en is gefascineerd door het labyrint.

'Release, Receive, Return'  

Datum: vrijdag 28 december & zaterdag 29 december 
De dagen zijn los of samen te volgen. 

Tijd: van 10.30 uur tot 17.30 uur (vanaf 10.00 uur is de zaal open).

Plaats: ‘De Berkeley’, Nesdijk 20 te Bergen (ten westen van Alkmaar).

Investering (incl. BTW, koffie/thee/lekkers/soep):
€ 130 voor beide dagen 
€ 110 voor beide dagen indien voor 11 december aangemeld en volledig betaald

€ 75 voor een losse dansdag
€ 67,50 voor een losse dansdag indien voor 11 december aangemeld en volledig betaald

 Aanmelding is nodig, vol is ook echt vol: 

bij Monika Körschner via info@danshetlevennu.nl of 06-12602244.

Bereikbaarheid:  deze locatie is makkelijk te bereiken en ligt direct ten westen van Alkmaar. Met de auto is het ongeveer 30 minuten rijden vanaf Amsterdam, neem dan de westelijke rondweg van Alkmaar. Er is voldoende gratis parkeergelegenheid. Met OV neem je vanaf Alkmaar centraal station bus nr. 6. Uitstappen halte Oude Bergerweg, dan nog 8 minuten lopen.

 'Dans je vrij, Adem je vrij' – Bergen