5Rhythms® - Alkmaar
Move, Dance, Grow

Open Avondlessen 5Ritmes® - Alkmaar

Verdiep, Verbind, Verander

 Open Lessen iedere week op dinsdagavond

Tijdens deze 5Ritmes lessen wordt je uitgenodigd de danser in jezelf  vrij te maken. Door jouw dans van het moment te vinden, is het vinden van jezelf in je meest vloeiende en levendige staat van zijn. We ervaren, geven expressie, we onderzoeken, proberen uit, laten gaan, zijn creatief, maken contact, delen, integreren, raken vervuld.

Er zijn geen stappen om te leren en er is geen manier om het verkeerd te doen. De docent biedt professionele ondersteuning en mixt een diversiteit van uitnodigende muziek met heldere gerichte begeleiding om je dansten te inspireren en te te verdiepen. Samen, alleen, in verbinding met de wereld. Hierdoor geven we ons lichaam meer bewegingsvrijheid en de mogelijkheid ons leven volledig in al zijn facetten te dansen. De lessen staan op zichzelf en zijn los te volgen. Vooraf aan de les is er een warming up en na de les is er ruimte voor het delen van ervaringen.

Een work out voor lichaam en geest!
Uit onderzoek blijkt dat dansen energie geeft, veerkracht, levenslust, ontspanning, verbinding, creativiteit, een goede conditie, heling, plezier en meer. De uitnodiging is te komen zoals je bent en je bij hen aan te sluiten die dat ook doen! Ervaring is niet nodige, bereidwilligheid wel. Iedereen kan dansen en is welkom. Beginnende dansers kunnen ieder moment instromen. 

Meer informatie over 5Ritmes, klik hier... 

Energy moves in waves, waves move in patterns,
patterns move in rhythms,a human being is all of those,
energy, waves, patterns, rhythms” - Gabrielle Roth -

 

Data Open Lessen Dinsdagavonden: 
(let op: iedere 1e dinsdag van de maand is er een 'Sweat', meer informatie klik hier...)
3 sept, 10 sept, 17 sept, 24 sept
1 okt, 8 okt, (15 okt en 22 okt VERVALT), 29 okt
5 nov, 12 nov, 19 nov, 26 nov
3 dec. 2019

(Zondagochtend les / 'Sweat': 20 oktober 2019 van 10.30 tot 12.30 uur.)

Tijd: van 19.45 uur tot 21.45 uur (zaal open en muziek vanaf 19.30 uur).

Plaats: Vrije School De Sterrenzanger, Mercuriusstraat 13 in Alkmaar Oudorp.

Aanmelding: is niet nodig, je bent welkom. 

We dansen op blote voeten, antislip sokken of soepele schoentjes. Draag comfortabele kleding, liefst in laagjes voor warmere en koelere momenten. Verder is het handig een flesje voor water mee te nemen en eventueel een dun (fleece) dekentje.  

Kosten (incl. BTW), betalen voor aanvang, liefst gepast.
Per losse les: € 15,- .
Strippenkaart: € 67,50 voor 5 lessen (6 maanden geldig en persoonsgebonden).
Nieuwe dansers: € 20,- voor 2 lessen (2 maanden geldig en persoonsgebonden).

Aanmelding: is niet nodig, je ben altijd welkom.

Betaling met bonnen uit 'Jouw Eigen Voordeelboekje' via de Alkmaar Pas, is mogelijk.
(Inwoners van de gemeente Alkmaar (Alkmaar, Graft, De Rijp en Schermer) vanaf 12 jaar met een inkomen tot 120% van de bijstandsnorm krijgen de AlkmaarPas gratis. Naast de AlkmaarPas krijgt deze doelgroep een budget t.w.v. € 80,- dat ingeleverd kan worden bij o.a verenigingen, musea, bioscoop, theater en nog veel meer! Meer informatie hierover vindt je in het Jouw Eigen Voordeelboekje.) 

Bereikbaarheid: deze locatie is goed te bereiken met de auto vanaf de oostelijke rondweg van Alkmaar. Er is voldoende gratis parkeergelegenheid. Vanaf Alkmaar Centraal treinstation gaan er meerdere bussen richting de danslocatie, zie www.9292ov.nl , zoek op Oudorp NH.