Online dance together @Home

Open Avondlessen 5Ritmes® - Alkmaar

DANSEN en mindful bewegen is goed voor je lichaam, gezondheid en gemoedstoestand. SAMEN zijn in verbinding is dat ook, juist in deze ongekende tijden. 

Het maakt niet uit of je dit doet op een dansvloer of op dit moment ONLINE THUIS in je woonkamer, keuken of tuin. Of je nu gezond bent, ‘kwetsbaar’, ziek, je slecht of goed voelt, ervaren bent of voor het eerst komt dansen.  Je bent welkom mee te dansen, op te komen dagen en de ups en downs van het leven door je heen te laten stromen. 
Via het internet  zijn we verbonden met elkaar en kunnen we elkaar zien, horen en samen dansen. De ervaringen van dansers zijn verrassend goed. Voel je een drempel? Het is de moeite waard het  uit te proberen. 

Beide dansvormen zijn dynamische dansmeditaties en mindful bewegen in één. Om je hoofd leeg te maken, je meer bewust te maken van je lichaam, je hart te openen,  je van spanning te ontladen, je energie te laten stromen, je nieuwsgierigheid te volgen, je dans te verdiepen. 
De docent mixt een diversiteit van uitnodigende muziek met heldere gerichte begeleiding om je te inspireren tot zeer energieke en verstilde dansen, tot samen dansen en alleen. Ieder les dansen we met een bepaald thema die ondersteunend kan zijn in het huidige leven.
Tijdens de online lessen wordt er ook kort een andere ‘oefening’ aangeboden. Een ademingsoefening, een ‘Mudra’/handgebaar of een ondersteunende lichaamsgerichte oefening. 
De 5 ritmes (vloeiend, staccato, chaos, lyrisch en stilte) zijn als een golf, één doorgaande stroom van energie; ieder ritme vloeit over in het volgende. Ieder ritme lijkt op zich eenvoudig, maar faciliteert een diepe en oneindige bron van ontdekkingsmogelijkheden. 
In OpenFloor werken we met een aantal bewegings-hulpbronnen. Bewust worden van  bewegingen die er altijd al zijn, zoals adem, hartslag, en ontdekken waar gronding, centering, activering & tot rust komen, loslaten, uitdijen & samentrekken,   ergens naartoe & vanaf bewegen, oplossen, pauzeren, gerichtheid en ruimtelijk bewustzijn, je brengen in de dans. 


Inschrijving & Betaling 

Voordat je je inschrijft en betaalt is het raadzaam om eerst het platform Zoom te downloaden (makkelijk en kosteloos) en te testen of je camera en microfoon goed werkt. Ook is het belangrijk dat je een stabiele internetverbinding hebt. Muziek vraagt meer bandwijdte dan gebruikelijk. Scrol naar beneden voor meer informatie over de juiste voorbereidingen om goed aan een les mee te kunnen doen. 
Schrijf je vooraf in via de link die staat vermeld bij de betreffende datum dat je mee wil dansen.
Na je inschrijving ontvang je een bevestiging van je inschrijving met een persoonlijke Zoom ID link en een wachtwoord in je mailbox (check ook je Spam) om je tijdens de dans aan te melden. Je klikt deze aan en je vult deze in op het moment dat de dans begint en ben je 'binnen'. 
Graag je bijdrage overmaken via onderstaande mogelijkheden. De bijdrage voor de lessen is variabel, zodat iedereen mee kan dansen. Als je het je kunt veroorloven dan is fijn als je gewoon het volledige les bedrag van € 15 betaalt. Kies anders voor een bedrag tussen  € 5 en € 15. Dank je wel! 
Betaal via een betaalverzoek via deze link 
of via een bankoverschrijving naar NL48 INGB 0665 0611 29  t.n.v. Monika Körschner
of betaal met PayPal via deze link https://www.paypal.me/monikadanshetlevennu 

INDIEN JE DIT WIL KUN JE DE ONLINE LESSEN NU OOK MET JE 'OUDE' STRIPPENKAART BETALEN. LAAT HET ME WETEN. 


LESROOSTER - momenteel zijn er geen online lessen gepland - 

Hoogstwaarschijnlijk worden er nieuwe online lessen ingepland als buiten dansen vanwege het weer niet meer mogelijk is en/of binnen dansen wederom niet is toegestaan. 

* Kom op tijd * Kom eerder als Zoom nieuw voor je is * Blijf * Maak je zelf zichtbaar/kenbaar * We dansen ruim een uur * Aan het einde ronden we gezamenlijk af. 

De eerste 10 minuten zijn om aan te komen, te wennen, te delen via praten of via chat box, afhankelijk van de groepsgrootte. Er zal wat uitleg volgen over hoe zoom werkt, over de dans in het algemeen (indien nodig) en over het thema van de les. Daarna dansen we ruim een uur en nemen we de tijd om af te ronden. 

"It's impossible, said pride" "It's risky, said experience"
"It's pointless, said reason" "Give it a try, whispered the heart"

HOE GAAT HET IN ZIJN WERK? 

Hoe kun je jezelf technisch voorbereiden?
* Installeer het programma Zoom op je laptop/computer. Ipad of smartphone kan ook, maar biedt minder mogelijkheden. Downloaden is eenvoudig en gratis en kan via deze link 
* Als Zoom nieuw voor je is, kijk dan deze introductie. 
* Zorg dat je camera en microfoon werken. Test dit vooraf! Dat kan je doen door het programma Zoom vooraf te openen en op settings (‘bloemetje’ rechtsboven in scherm) te klikken. Vervolgens kan je daar je Video en Audio testen (zie afbeeldingen onderaan). 
(* Is dat niet mogelijk zorg dat in ieder geval je speakers in orde zijn zodat je de muziek en mijn stem kan horen en je naam zichtbaar is op het scherm. Als wij elkaar niet kennen, introduceer je dan vooraf via de mail info@danshetlevennu.nl of via de chatbox van Zoom bij binnenkomst.  En zorg dat je naam zichtbaar is. ) 
* Als het mogelijk is, sluit je computer aan op je speakers, stereo, snoerloze koptelefoon of een ander geluidsapparaat voor een betere geluidskwaliteit.  
* Zorg dat je een stabiele internetverbinding hebt. Sluit zoveel mogelijk internet/wifi gebruikende programma's/tabbladen af. Gebruik bij voorkeur een internetkabel. Als je verbinding hapert, log dan uit en meld je opnieuw aan.

Hoe kun je jezelf verder voorbereiden? 
* Creëer wat ruimte om te dansen. Als je met meerderen samenwoont kijk dan hoe je een ruimte voor jezelf kunt creëren waar je in je dans kunt 'duiken' in aanwezigheid, zonder te veel zelfbewustzijn. Je kunt ook je huisgenoten vragen mee te komen dansen. 
* Minimaliseer andere afleidingen. Zet je telefoon en andere apparaten uit. Ruim de dansruimte wat op of dek spullen af waarvan je weet dat ze je afleiden.
* Draag comfortabele kleding zoals anders, in laagjes, voor warmere en koelere momenten. Leg evt. dekentje klaar. 
* Zet wat water of een kop thee klaar

* Zorg dat je iets vooraf aan de aanvang bent ingelogd.

Zal de les worden opgenomen?
Nee. Dit is een in-het-moment-zelf gebeuren. Ook als deelnemer het verzoek tijdens de les niet te filmen, te fotograferen, ‘shazamen’ of muziek op te nemen. Wil je graag een titel van een muziekstuk, mail me. 

Kan ik iemand uitnodigen die niet eerder is komen dansen maar wel geïnteresseerd is? 
Ja dat kan, iedereen is welkom. Voor 'nieuwelingen' is het handig wat meer informatie te lezen bij 'Praktisch' via deze link...  en of over 5Ritmes of OpenFloor via mijn website www.danshetlevennu.nl  

Kan ik samen met vrienden aan de Zoom Online les deelnemen?
Ja! Maar houdt rekening met de algemene richtlijnen van het RIVM. Tegelijkertijd in contact zijn met elkaar is een menselijke oerbehoefte, dat is niet alleen fijn maar is ook goed voor ons immuunsysteem. Isoleer jezelf alsjeblieft niet meer dan nodig is. 

Helpende details voor Zoom

* SPREKERS WEERGAVE/’SPEAKER VIEW’ en RASTER WEERGAVE/’GALLERY VIEW’  – je kunt deze twee heen en weer schakelen om het verschil te zien. Raster/Gallery weergave wordt aangeraden als we dansen, dan inspireren we elkaar.
* Er is een mogelijkheid om je stem te DEMPEN/’MUTEN’ en te ‘UNMUTEN’. Als je op demPen/’muten’ staat dan vermindert dit de echo die kan optreden. Ook kun je dan tijdens de dans zoveel geluid maken als je zelf wilt. De docent/’host’ en eventuele ‘co-host’ kan iedereen ‘muten’ of ‘unmuten’. 
* De CAMERA kan UIT of AAN. Houd je camera aan wat het helpt om een gemeenschapsgevoel te creëren. Ook al zien we misschien alleen je woonkamer, je rug, beter dan een zwart scherm. Je aanwezigheid doet er toe!
* De CHAT functie – via het icoon met het spreekballonnetje in de beneden balk. 
* De mogelijkheid om JEZELF EEN NAAM TE GEVEN als je dat nog niet hebt gedaan. Klik op de 3 stippen in je eigen venster. ​

Audio testen in Zoom 

Video testen in Zoom