Volle Maan Dans voor Vrouwen 

Open Avondlessen 5Ritmes® - Alkmaar5Ritmes Dans & Ritueel
Zo nu en dan rondom volle maan.  

Een uitnodiging aan alle vrouwen om een avond samen te komen, te dansen, te bewegen, te ademen, aandacht te geven aan het vrouw zijn.

De Maan wordt gezien als de vrouwelijke kracht aan de hemel (de zon als de mannelijke). Ze weerspiegelt de cyclussen en getijden van het leven en herinnert ons aan onze natuurlijke ritmes.

Door de helende kracht van de dans als meditatie gecombineerd met de wijsheid van eeuwenoude en hedendaagse tradities en rituelen, reizen we door het landschap van het vrouw zijn. We onderzoeken wat ons van binnen beweegt en geven hieraan uiting in een open en verwelkomende sfeer.
Als we trouw blijven hoe we ons in het moment voelen en dit aan de dans geven, kunnen we loslaten wat los gelaten wil worden en ontspannen in onze authenticiteit.

De avonden beginnen verstild met muziek, daarna is er ruimte voor alles wat er gedanst wil worden. Iedere avond staat een ander thema centraal en wordt het dansen aangevuld met meditatie en/of ritueel.

Alle vrouwen zijn welkom, ongeacht leeftijd, levensfase, lichamelijke gesteldheid en conditie. 

De avonden worden begeleid door Monika Körschner, gecertificeerd OpenFloor Dance & 5Ritmes docent &  Margo Lieverse, vuurvrouw en begeleider van rituelen.
(En zijn geïnspireerd op de volle maan dans avonden van vriendin en collega Carol M. te Ierland. Mocht je je ooit meer willen hullen in de dansende wijsheid voor vrouwen dan zijn haar workshops zeker aan te raden. Kijk hiervoor op www.themovingbody.ie) 
“And those who were seen dancing were thought to be insane
by those who could not hear the music." 

De Volle Maan Dans avonden in mei, juni, juli 2018 in de Baai zijn geannulleerd.  Via de nieuwsbrief wordt je op de hoogte gehouden van een eventueel vervolg of alternatief aanbod. 

Data: nader te bepalen. 

Tijd: 

Kosten (incl. BTW), betalen voor aanvang, liefst gepast.

Aanmelding: niet nodig, je bent welkom! 

We dansen op blote voeten, antislip sokken of soepele schoentjes. Draag comfortabele kleding, liefst in laagjes voor warmere en koelere momenten. Verder is het handig een flesje voor water mee te nemen. Dekentjes zijn aanwezig. 

Plaats en bereikbaarheid: