OpenFloor open avondlessen - Amstelveen

Open Avondlessen 5Ritmes® – Amstelveen

Vrijdagavond, om de week is de DANSVLOER OPEN! 

"Open Floor Movement Practice is a lively, sweaty, full-on dance inquiry"

De 5Ritmes lessen zijn vervangen door OpenFloor lessen.
Open Floor is een dynamische bewegingsmeditatie en een levendig dansonderzoek die zich richt op het vergroten van je lichamelijk bewustzijn. Via dans en beweging geef je aandacht aan je fysieke sensaties, je gevoelens, je gedachtes en creatieve mogelijkheden je te verbinden met jezelf, anderen en de wereld.

Tijdens Open Floor word je begeleid en geïnspireerd om dat wat vast gestold is weer in beweging te brengen en alles in je dans te verwelkomen wat zich aandient in het moment: zowel de momenten van vreugdevolle ontlading als de uitdagende momenten van pijn in het lichaam, gevoel van isolatie, beperkende overtuigingen en alles daar tussen in. Je ontdekt hoe je van schaduw en gewoonte naar vrijheid in keuze en creatieve mogelijkheden kunt bewegen.

Er zijn geen stappen om te leren en er is geen manier om het verkeerd te doen. De docent biedt professionele ondersteuning en mixt een divertiteit van uitnodigende muziek met heldere gerichte begeleiding  je te inspireren tot wilde en zachte dansen, tot samen dansen en alleen. De lessen staan op zichzelf en zijn los te volgen. Vooraf aan de les is er een warming up en na de les is er ruimte voor het delen van ervaringen. Tijdens iedere les dansen we met een ander thema, beginnend met oefeningen, gevolgd door vrije dans, gedragen door een universele bewegings-hulpbron. Zoals ademen, gronden, centeren, activeren & kalmeren, laten gaan / loslaten, oplossen, pauzeren, vergroten & verkleinen, ergens naar toe & van weg bewegen, ruimtelijk gewaar zijn, vector / richting geven. 

Een work out voor lichaam en geest!
Uit onderzoek blijkt dat dansen energie geeft, veerkracht, levenslust, heling, een goede conditie, ontspanning, verbinding, creativiteit, plezier en meer. De uitnodiging is te komen zoals je bent en je bij hen aan te sluiten die dat ook doen! Ervaring is niet nodig, bereidwilligheid wel. Iedereen kan dansen en is welkom. Beginnende dansers kunnen ieder moment instromen. 

Kijk hier voor meer informatie over Open Floor of hier voor een aanstekelijk filmpje

 'Open to Dance, Open to Life,
Open to Everybody, Open to Yourself'
'Move, Change, Heal, Freedom, Joy, Passion, Silence, Spirit, Dance, Connect, Belong'

'Levendigheid, Creativiteit, Bewustwording en Open-heid'

 

Data vrijdagavonden: 

8 sept, 22 sept, 6 okt, 20 okt,
LET OP vrijdagavond verspringt nu 3 X van even naar oneven weken! 
10 nov, 24 nov, 8 dec 2017

12 jan, 26 jan, 9 feb, 23 feb, 9 mrt, 23 mrt 2018
6 apr, 20 apr, korte pauze, 18 mei, 1 juni, 15 juni, 29 juni 2018
(Allen in de even weken) 

Tijd: 19.45 tot 21.45 uur (inloop vanaf 19.35 uur).

Kosten (incl. BTW), betalen voor aanvang, liefst gepast.
Per losse les: € 15,- .
Strippenkaart: € 67,50 voor 5 lessen.
Nieuwe dansers: € 20,- voor 2 lessen. 

Aanmelding: is niet nodig, je ben altijd welkom.

Plaats en bereikbaarheid:
De Verdieping/Shiva Yoga Centrum, 2e etage van het MOC gebouw (lift aanwezig).
Lindenlaan 75, 1185 LC in Amstelveen.

Amstelveen grenst aan het zuiden van Amsterdam en de danslocatie is goed bereikbaar voor iedereen uit Amstelveen, Amsterdam en andere omliggende plaatsen en steden. Zowel met fiets, OV als auto.
In de directe omgeving kun je gratis parkeren. Met de auto vanaf de A9 neem je de afslag Amstelveen/Centrum/Zuid. Vanuit Amsterdam neem je de Beneluxbaan of de Amstelveenseweg. Per openbaar vervoer kun je de locatie goed bereiken met bus 170, 171, 172 of 174. Zie tevens het overzichtskaartje onderaan deze pagina.