Jaargroep '17-'18 'Levenskracht' 

'Dans in Contact' – Alkmaar

OPEN FLOOR & LIBIDO FUNDAMENTALS

Open jezelf voor de passie en levenskracht van Libido in alle gebieden van je leven!
Als geboorteplaats van creativiteit, vitaliteit, aanwezigheid en levendigheid. 

Een combinatie van 6 Dansdagen om de maand & tussentijds 5 online 'lessen' met inspiratie, contemplatie, muziek en meer.  

Deze Jaargroep is een combinatie van OpenFloor en Libido Fundamentals en werkt met de beweging en cyclus van seksuele energie binnen de bredere definitie van libido als levenskracht, geboorteplaats van creativiteit, vitaliteit, aanwezigheid en levendigheid.

Onze geslachtelijke, seksuele energie - ons Libido - is een essentieel onderdeel van de natuurlijke expressie van ons lichaam, het ene moment gecompliceerd, het andere moment extatisch; afwezig of belast met verwachtingen vanuit vroegere ervaringen. Verlangend naar vrijheid komt deze energie in en tussen ons te voorschijn tijdens de dans.

Libido Fundamentals begint deze complexe en creatieve verkenning van de fysieke taal van onze seksuele energie door gebruik te maken van de transformerende werking van de OpenFloor dans- en bewegingsmeditatie als middel voor bewustzijn en verandering.
In OpenFloor wordt je uitgenodigd om dat wat vast gestold is weer in beweging te brengen, alles in je dans te verwelkomen wat zich aandient en van schaduw en gewoonte naar creatieve keuzevrijheid te bewegen. En werkt met universele bewegingshulpbronnen die betrekking hebben op het voelen, bewegen en het vergroten van de mogelijkheden deze levensenergie volledig te belichamen.

Tijdens deze Jaargroep is er geen expliciet seksuele inhoud of oefeningen. Ook gaat het niet om je seksualiteit op de dansvloer uit te leven, maar om je zelf te openen en meer ruimte te creëren voor de passie en de kracht van Libido in alle gebieden van je leven. In de rijkdom van het samenzijn in een vaste groep op een wonderlijke natuurlijke plek. Aanvullende rituelen dragen bij aan integratie en verbinding met je 'dagelijks' leven. De vrijblijvende online momenten tussen de dansdagen dragen hier ook aan bij. 

Omdat seksualiteit zo vaak ondergronds aanwezig is, genegeerd wordt of onbewust uitgeleefd kan het bewust onderzoeken van dit thema intens, bevrijdend, intiem en krachtig zijn. De vreugde en de schoonheid die deze reis kan bieden maakt het de moeite waard om de uitdaging en het risico aan te gaan.

Veel deelnemers dansen deze workshop vele malen! Alle(rlei) geslachten en seksuele oriëntaties zijn welkom. 

Meer informatie + filmpje over 'Libido Fundamentals', klik hier...
Meer informatie + filmpje over 'OpenFloor', klik hier... 

Dit dansjaar biedt zowel bedding voor beginnende dansers als diepgang voor ervaren dansers. Enige ervaring met OpenFloor, 5Ritmes, MovementMedicine, SoulMotion o.i.d. heeft wel de voorkeur, maar is niet noodzakelijk.

De Jaargroep wordt begeleid door Monika Körschner, gecertificeerd OpenFloor Conscious Movement docent. Zij is tevens opgeleid door Gabrielle Roth tot gecertificeerd 5Ritmes® docent en geeft sinds 1998 les in dans en beweging als bewustzijnsoefening. Tijdens haar lessen blijft zij de danser alsmaar uitnodigen in de stroming van de beweging te blijven en te omarmen wat er zich voordoet in het moment zelf. Dit doet zij met aandacht voor wat nodig is; soms met prikkelende uitdaging, soms met ontspanning en ingetogenheid, soms met energiek enthousiasme.
Margo Lieverse zal deze Jaargroep ondersteunen en relaterende rituelen (mede) creëren en begeleiden. Zij heeft bij Klara Adalena de priesteres opleiding gedaan. Daar heeft ze veel geleerd over het begeleiden van rituelen, de magie van het leven en is ze zich bewust geworden van de ziel en wijsheid van de natuur. Ze is regelmatig vuurvrouw bij zweethutten en vuurlopen en is gefascineerd door het labyrint.

"There is a vitality, a life force, an energy, a quickening, that is translated through you into action, and because there is only one of you in all time, this expression is unique..."
- Martha Graham, grondlegger moderne dans - 

De Jaargroep is inmiddels gestart en is volgeboekt. 

Data dansdagen:

Zondag 17 september, 19 november 2017,
21 januari, 18  maart, 6 mei, 15 juli 2018.  

Tijd: van 10.30 uur tot 17.30 uur (vanaf 10.00 uur is de zaal open).

Plaats: ‘De Berkeley’, Nesdijk 20 te Bergen (direct ten westen van Alkmaar).
Dit is een prachtige met aandacht verzorgde locatie in een groen natuurgebied van Bergen. De plek is besloten en omgeven met veel natuur. Daarnaast heeft het een vuurplek, een labyrinth en meer. www.deberkeley.nl

Prijs voor 6 dagen en 5 online lessen (incl. BTW, koffie, thee, lekker, soep). Lunch zelf meenemen. 
€ 345,- indien aangemeld en aanbetaald voor 1 september 2017.
€ 415,- bij aanmelding daarna.
Betaling in termijnen is mogelijk, NA OVERLEG. 
Aanbetaling € 95,- te voldoen bij aanmelding.

Er gelden betalings- en annuleringsvoorwaarden. Deze zijn hier te vinden.

Aanmelding is nodig: bij Monika Körschner via info@danshetlevennu.nl 
of bel 06-12602244.

Bereikbaarheid:  deze locatie ligt direct ten westen van Alkmaar en is makkelijk te bereiken met auto én openbaarvervoer. Met de auto is het ongeveer 30 minuten rijden vanaf Amsterdam, neem dan de westelijke rondweg van Alkmaar. Er is voldoende gratis parkeergelegenheid. Met OV neem je vanaf Alkmaar centraal station bus nr. 6. Uitstappen halte Oude Bergerweg, dan nog 8 minuten lopen. Velen maken ook gebruik van de OV fiets of regelen een lift van een medecursist.