Jaargroep 'Hartevuur' 

'Dans in Contact' – Alkmaar'OpenFloor' Dans & Ritueel

Een combinatie van 6 Dansdagen om de maand & tussentijds 5 online inspiratie met dans, muziek, ritueel, tips.  

Beschrijving over het thema Hart & Vuur volgt nog.... 

Tijdens deze jaargroep zullen we voornamelijk dansen. Met de dansvloer als oefenplek om te openen, te onderzoeken en gewaar te worden. Daarnaast zullen er ondersteunende oefeningen en rituelen worden aangeboden die je ervaringen verdiepen, integreren en verbinden met de wereld en je ‘dagelijks’ leven. De vrijblijvende online inspiratie lessen tussen de dansdagen door, zullen hier ook aan bijdragen.
We dansen wild en teder, krachtig en kwetsbaar en verwelkomen zowel het bekende als het onbekende. De prachtige natuurlijke omgeving van de dansplek en de seizoenen van het dansjaar zullen dienen als wijze wilde spiegels van je ziel.

Open Floor is een dynamische helende bewegingsmeditatie en een levendig dans onderzoek die je bewustzijn opent voor fysieke sensaties, emotionele intelligentie, relationele mogelijkheden, creatief en aandachtig aanwezig  zijn (mindful) en om je te verbinden met dat wat groter is dan je zelf. De methodiek van Open Floor is eerder open en onderzoekend dan voorgeschreven. Tijdens Open Floor wordt je begeleid en geïnspireerd om alles wat je tegenkomt te verwelkomen in je dans, voorbij dat te bewegen wat je al kent en om dat wat vast gestold is weer in stromende beweging te brengen. Je ontdekt hoe je van schaduw en gewoonte naar vrijheid in keuze en creatieve mogelijkheden kunt bewegen.

Dit dansjaar biedt zowel bedding voor beginnende dansers als diepgang voor ervaren dansers. Enige ervaring met OpenFloor, 5Ritmes, MovementMedicine, SoulMotion o.i.d. heeft wel de voorkeur, maar is niet noodzakelijk.

De Jaargroep wordt begeleid door Monika Körschner, gecertificeerd OpenFloor Conscious Movement docent. Zij is tevens opgeleid door Gabrielle Roth tot gecertificeerd 5Ritmes® docent en geeft sinds 1998 les in dans en beweging als bewustzijnsoefening. Tijdens haar lessen blijft zij de danser alsmaar uitnodigen in de stroming van de beweging te blijven en te omarmen wat er zich voordoet in het moment zelf. Dit doet zij met aandacht voor wat nodig is; soms met prikkelende uitdaging, soms met ontspanning en ingetogenheid, soms met energiek enthousiasme.
Margo Lieverse zal deze Jaargroep ondersteunen en de Rituelen (mede) creëren en begeleiden. Zij heeft bij Klara Adalena de priesteres opleiding gedaan. Daar heeft ze veel geleerd over het begeleiden van rituelen, de magie van het leven en is ze zich bewust geworden van de ziel en wijsheid van de natuur. Ze is regelmatig vuurvrouw bij zweethutten en vuurlopen en is gefascineerd door het labyrint.

"Just as the ancients danced to call upon the spirits in nature,
we too can dance to find the spirits within ourselves'  
- Anna Halprin -  

Data dansdagen:
Zondag 30 september, 18 november 2018,
20 januari, 3 maart, 19 mei, 30 juni 2019. 

Tijd: van 10.30 uur tot 17.30 uur (vanaf 10.00 uur is de zaal open).

Plaats: ‘De Berkeley’, Nesdijk 20 te Bergen (direct ten westen van Alkmaar).
Dit is een prachtige met aandacht verzorgde locatie in een groen natuurgebied van Bergen. De plek is besloten en omgeven met veel natuur. Daarnaast heeft het een vuurplek, een labyrinth en meer. www.deberkeley.nl

Prijs voor 6 dagen en 5 online lessen (incl. BTW, koffie, thee, lekker, soep). Lunch zelf meenemen. 
€ 345,- indien aangemeld en aanbetaald voor 9 september 2018. 
€ 415,- bij aanmelding daarna.
Betaling in termijnen is mogelijk NA overleg.  
Aanbetaling € 95,- te voldoen bij aanmelding, pas dan ben je van een plek verzekerd. 

Er gelden betalings- en annuleringsvoorwaarden. Deze zijn hier te vinden.

Aanmelding is nodig: bij Monika Körschner via info@danshetlevennu.nl 
of bel 06-12602244.

Bereikbaarheid:  deze locatie ligt direct ten westen van Alkmaar en is makkelijk te bereiken met auto én openbaarvervoer. Met de auto is het ongeveer 30 minuten rijden vanaf Amsterdam, neem dan de westelijke rondweg van Alkmaar. Er is voldoende gratis parkeergelegenheid. Met OV neem je vanaf Alkmaar centraal station bus nr. 6. Uitstappen halte Oude Bergerweg, dan nog 8 minuten lopen. Velen maken ook gebruik van de OV fiets of regelen een lift van een medecursist.