'In je Element' aan de Amstel 
workshopmiddagen - Amstelveen

zondag 11 juni, ZONDAG 9 juii, zondag 10 september 2017. 
Deze buiten&binnen dansmiddagen zijn los of als cyclus te volgen. 

Een bijzondere gelegenheid om op een magische locatie zowel binnen als buiten te kunnen dansen en bewegen in directe verbinding met de natuur en de elementen. En dat op 15 minuten fietsafstand van Amsterdam. (Tevens te bereiken met OV en auto, gratis parkeren op de dijk.) 
'De Ruimte Amstelveen' ligt min of meer langs de Amstel midden in de stilte van een vogelrijk natuurgebied. 

Als je in je element bent dan geeft dat een gevoel van welbehagen. Je bevind je  dan in je natuurlijke bekende omgeving  waar je talenten en passies in het leven tot zijn recht komen. Daar waar jij je op je plek voelt met jouw uniekheid. Zowel met jezelf alleen als samen met anderen. Die plek waar jij je gelukkig, passend en in balans voelt.

Dit gevoel van ‘in je element zijn’ is voor ons mens zijn onontbeerlijk in het leven, zonder dit kunnen we niet leven. Het geeft ons leven zin!

De elementen water, vuur, lucht, aarde en ether, weerspiegelen deze  levensbehoefte. We bestaan uit de elementen, er is geen leven zonder de elementen, ze voeden ons  bestaan in alle dimensies. Tegelijkertijd moeten we gewaar blijven voor de immense krachten van de natuurlijke elementen aangezien ze ook destructief kunnen zijn. Hierdoor leren ze ons gecentreerd én in verbinding te blijven in ieder willekeurig moment. Aandachtig, gewaar en ‘mindful’, de continu in beweging zijnde grenzen te voelen, daarnaar te handelen en tegelijkertijd te vertrouwen en over te geven aan de organische beweging van het geheel.  Een intrigerend spel van het leven.

Net als de elementen en het gevoel in ons element te zijn, zijn intermenselijke relaties net zo onontbeerlijk voor ons voortbestaan. De mens heeft een oerbehoefte, nee, zelfs een honger naar contact. Zowel met onszelf alleen! Als met een ander, met anderen en met dat wat groter is dan wij. Maar net als het leven met de elementen is balans hierin noodzakelijk.  Balans in allerlei facetten.
Van de ene vorm van contact ben je meer bewust, in de andere heb je meer behoefte. In de ene ben je meer bedreven, de andere heeft zo zijn uitdagingen. En ook al verlangen we naar connecties waarbij we ons in ons element voelen, voor velen is dit een zoektocht. Deze  'quest' is net als in de dans niet lineair maar constant in beweging, niet wetend waar het je zal brengen. 

Tijdens deze workshopmiddagen dansen we zowel binnen als buiten in directe verbinding met de natuur, de seizoenen, het weer, je intuïtie, de oerelementen. Met je voeten op de aarde in het gras, omgeven door wind en bomen, frisse lucht in je longen, nabij water, misschien wel in een zomerse regenbui, en hopelijk de warmte van de zon op je huid.

Hierdoor kun je de kracht en het effect van de elementen zo concreet mogelijk ervaren. En zal de natuur in alle eenvoud, rust en rijkdom haar pure staat van zijn weerspiegelen. Dit zal je uitnodigen en uitdagen meer naar je wezenlijke zelf toe te bewegen, te dansen wat echt leeft. Onderzoekend hoe we meer in ons element kunnen zijn in contact met ons zelf alleen en met de wereld om ons heen.

Naast de dans worden er ook andere gerelateerde oefening aangereikt die je dans zullen ondersteunen en inspireren.   Deze dansmiddagen kun je los of als cyclus volgen en zij bieden zowel bedding voor beginnende dansers als diepgang voor de meer ervaren dansers. 

"In Nature we never see anything isolated,
But everything in connection with something else which is
Before it, beside it, under it, and over it."
- Johan Wolfgang von Goethe  -

'Aarde, Vuur, Water, Lucht, Ether' 

    

Data dansmiddagen (los of als cyclus te volgen): 
zondag 11 juni, ZONDAG 9 juli, zondag 10 september 2017. 

Tijd: van 13.30 uur tot 16.30 uur.

Plaats: ‘De Ruimte Amstelveen', Kostverlorenweg 1d in Amstelveen. 

Kosten (incl. BTW, thee en lekkers):
€ 25 per middag

Aanmelding is nodig: bij Monika Körschner via info@danshetlevennu.nl 
of bel 06-12602244. 

Bereikbaarheid:  Amstelveen ligt direct grenzend aan het zuiden van Amsterdam en de danslocatie is in principe goed bereikbaar voor iedereen uit Amstelveen, Amsterdam, Utrecht, Leiden, Haarlem, Alkmaar en andere omliggende plaatsen en steden. Zowel met fiets, OV (wel een stukje lopen) als auto (gratis parkeren).  

De dansruimte ligt in het vogelrijk natuurgebied de Middelpolder, min of meer aan de Amstel in het noorden van Amstelveen. Het ligt op zo’n 20 minuten fietsafstand van Amsterdam.
Ook is zij makkelijk bereikbaar met de auto via A2, A9 of A10. Parkeren kan boven op de dijk en is gratis!
Met het openbaar vervoer is de locatie te bereiken vanaf halte Zonnestein, Tram5 of Metro51 (Amsterdam CS – Amsterdam Zuid - Amstelveen Centrum/Westwijk). Of vanaf bushalte Van Heenvlietlaan in Amsterdam. Vanaf beide haltes is het zo’n 25 tot 30 minuten lopen. Indien nodig kun je gehaald/gebracht worden van/naar deze haltes. Mocht je met de trein komen, dan wordt er ook vaak  gebruik gemaakt van de OV fiets.