'Een Bezield Jaar', dat voor & achter je ligt
5Ritmes dans, creativiteit, ritueel 

'Dans in Contact' – Alkmaar

Vrijdag 28 december & zaterdag 29 december 2017 - Bergen (direct naast Alkmaar)

Tijdens de heilige magische tijd 
rondom Kerst en Oud&Nieuw.

Tijd voor jezelf om naar binnen te keren, in de rijkdom van het samen zijn op een wonderlijke prachtige plek.
Tijd om het jaar dat achter je ligt waarachtig af te ronden en eervol te laten gaan wat los gelaten en opgelost wil worden.
Tijd om in verstilling innerlijke inzichten te ontvangen.
Tijd om het jaar dat voor je ligt te verwelkomen, te onderzoeken wat zich in jou beweegt, te openen voor dromen, verlangens en intenties ontstaan vanuit je gehele wezen en hart.

Tijdens deze workshopdagen worden we gedragen door de wijsheid van de mandala en het labyrint. 's Ochtends dansen we door de vijf ritmes en laten we ons ondersteunen door de helende kracht van de dans als meditatie. 's Middags is er ruimte voor creativiteit en ritueel. De inhoud zal in de loop van de herfst nader worden bepaald.

Het geheel biedt zowel bedding voor beginnende dansers als diepgang voor ervaren dansers en vindt plaats in 'De Berkeley'. 

Een prachtige met aandacht verzorgde locatie met een rijkdom aan mogelijkheden in een groen verstild natuur gebied van Bergen (direct ten westen van Alkmaar, 35 minuten rijden vanuit Amsterdam).
In de ruimte zijn voldoende kussentjes, meditatiekussentjes, dekentjes en yogamatjes aanwezig.  Voor koffie, thee, wat lekkers en verse vegetarische soep wordt gezorgd. Zo ook voor een basis aanwezigheid van creatief materiaal.

De workshopdagen worden begeleid door Monika Körschner, gecertificeerd OpenFloor Dance & 5Ritmes docent, en Margo Lieverse.  Zij begeleid regelmatig rituelen, is vuurvrouw bij zweethutten en vuurlopen en is gefascineerd door het labyrint.

'Release, Receive, Return'  

Datum: vrijdag 28 december & zaterdag 29 december 

Tijd: van 10.30 uur tot 17.30 uur (vanaf 10.00 uur is de zaal open).

Plaats: ‘De Berkeley’, Nesdijk 20 te Bergen (ten westen van Alkmaar).

Investering (incl. BTW, koffie/thee/lekkers/soep):
nader te bepalen

 

Aanmelding is nodig, maximaal 12 deelnemers, vol is vol: 
bij Monika Körschner via info@danshetlevennu.nl of 06-12602244.

Bereikbaarheid:  deze locatie is makkelijk te bereiken en ligt direct ten westen van Alkmaar. Met de auto is het ongeveer 30 minuten rijden vanaf Amsterdam, neem dan de westelijke rondweg van Alkmaar. Er is voldoende gratis parkeergelegenheid. Met OV neem je vanaf Alkmaar centraal station bus nr. 6. Uitstappen halte Oude Bergerweg, dan nog 8 minuten lopen.

 'Dans je vrij, Adem je vrij' – Bergen